NSU'da skandal bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

NSUda skandal bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 14:50

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar düzenleyip ve banka soygunları gerçekleştiren NSU terör örgütü üyeleri ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU’nun tetikçisi olmakla itham edilen, çetenin ölen üyesi Uwe Mundlos, Anayasayı Koruma Örgütü’nde muhbir olarak çalışan aşırı sağcı bağlantı elemanın firmasında çalışmış. Alman basınında yer alan haberlere göre, tetikçi Uwe Mundlos, 2000-2002 yılları arasında başka bir isimle Zwickau merkezli bir inşaat firmasında çalışmış.

Almanya’da uzun bir süreden bu tarafa, istihbarat birimlerinin ne zamandan beri NSU çetesinden haberi olduğu tartışılıyordu. Uwe Mundlos’un Ralf M.adlı kişinin Nürnberg ve Münih’te aldığı inşaatlarda NSU çetesinin bu iki kentte ilk cinayetlerini işlendiği iki yıl süresince çalıştığı ortaya çıktı.

Şirketin o dönemde çok sayıda araç kiraladığına dikkat çekilen haberlerde, araçların Nürnberg’de 9 Eylül 2000 tarihinde öldürülen Enver Şimşek ve 13 Haziran 2001’de öldürülen Abdürrahim Özüdoğru cinayetlerinde kullanılıp kullanılmadığı sorusu üzerinde duruluyor.

Uwe Mundlos ve Uwe Bönhardt, Beate Zschape ile birlikte NSU çetesinin üyesi olmak ve 2000-2006 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanıyor.

Uwe Mundlos ve Uwe Bönhardt, NSU terör örgütünün deşifre olmasıyla birlikte 2011 yılında intihar etmişti. Beate Zschäpe ise, Münih Eyalet Mahkemesi’nde 2013 yılından bu tarafa görülen NSU davasının baş sanığı olarak yargılanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!