Navalni için çalıştığı öne sürülüyordu... Favorskaya için karar!

Güncelleme Tarihi:

Navalni için çalıştığı öne sürülüyordu... Favorskaya için karar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 12:15

Hayatını kaybeden Rus muhalif lider Navalni’nin vakfı için çalıştığı iddia edilen gazeteci gazeteci Antonina Favorskaya’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Haberin Devamı

Moskova Bölge Mahkemesi dün yapılan duruşma sonrasında yaptığı açıklamada “Moskova mahkemesi, FBK için materyal toplamak, video ve yayınlar üretmek ve düzenlemekle suçlanan SOTA Vision gazetecisi Kravtsova (Favorskaya) için önleyici tedbir kararı aldı.

Moskova Bölge Mahkemesi'nin kararıyla Antonina Yuryevna Kravtsova'nın 2 ay süreyle, yani 28 Mayıs 2024 tarihine kadar gözaltında tutulması şeklinde önleyici tedbir kararı alındı” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin açıklamasında SOTA Vision medya organının Rusya Adalet Bakanlığı tarafından ‘yabancı ajan medya’ listesine dahil edildiği, Navalni’nin vakfı FBK’nın ise ‘teröristler ve aşırılık yanlıları listesine’ dahil edildiği vurgulandı.

NAVALNİ’NİN VAKFI ‘FBK’

Yolsuzlukla Mücadele Vakfı (FBK), 9 Eylül 2011’de Rus muhalif avukat Aleksey Navalni tarafından kurulmuştu. 1976 doğumlu Navalni, 2020 yılında uçakta zehirlendiği için Berlin’e nakledilmiş ve burada tedavi görmüştü. Navalni daha sonra Rusya’ya dönmüş ve 2021 yılında gözaltına alınmıştı. Navalni, 16 Şubat’ta tutulduğu Batı Sibirya hapishanesinde hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!