Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Hamas'tan ateşkes açıklaması! ABD Başkanı Biden'a soğuk duş... İsrail'e desteği pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 08:39

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Tel Aviv'in en büyük destekçisi konumundaki ABD Başkanı Biden'a kendi ülkesinden kötü bir haber geldi. Son anket sonuçlarını yayınlayan ABD basını Biden'ın tarihi bir düşüş yaşadığını yazdı. Biden'ın oylarındaki bu tarihi düşüşte aslan payı uyguladığı İsrail politikasından kaynaklandı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Scholz’dan Netahyahu’ya iki devletli çözüm vurgusu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü.

Scholz’un sözcüsü yaptığı açıklamada, Scholz’un telefon görüşmesinde İsrail-Filistin ihtilafında barışa giden tek yolun yalnızca müzakere edilmiş iki devletli çözüm olduğunu vurguladığını belirterek, bunun hem Gazze Şeridi hem de Batı Şeria için geçerli olması gerektiğinin altını çizdiğini ifade etti.



Gazze’de can kaybı 27 bin 478’e yükseldi

 Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 113 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 205 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

İsrail yardım konvoyunu vurdu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gitmeyi bekleyen yardım konvoyunu vurduğunu duyurdu

Skandal paylaşım: IDF komutanı camiyi havaya uçurdu
Skandal paylaşım: IDF komutanı camiyi havaya uçurdu

Sosyal medyada paylaşılan bir video ile İsrail'in bir skandalı daha deşifre oldu. Söz konusu videoda, Gazze Şeridi'ndeki bir İsrail Silahlı Kuvvetleri komutanının Şema duası okuduğu ve ardından bir dizi binayı patlattığı ve bunlardan birinin cami olduğunu söylediği anlar yer alıyor.


Söz konusu görüntüleri yayınlayan Times of Israel olayın nerede ve ne zaman meydana geldiğine dair bir bilgi bulunmadığını belirtti.


Sosyal medyada yer alan görüntülere dünyanın dört bir yanından tepki yağdı. Skandal ile ilgili IDF'den henüz bir yorum gelmedi.

İsrail basınından İran çağrısı: Ahtapotun başını ezin

İsrail merkezli Jerusalem Post'tan 'İran'a saldırın' çağrısı geldi. 'Ahtapotun kafasını ezin... İran'la doğrudan yüzleşmenin zamanı geldi' başlığını atan Jpost, İran'a doğrudan saldırılması gerektiğini savundu.


Haberde 'Hamas, Hizbullah ve İslami Cihad ahtapotun kollarıdır ve etkisiz hale getirmek istiyorsanız ahtapotu kafasından vurmanız gerekir' denildi.

Vahid Beheshti imzalı analizde 'İran'ın amacı ne pahasına olursa olsun Batı kültürünü yok etmektir. Ancak Tahran rejimi her zamankinden daha zayıf. İran halkı özgürlüğe aç. İran rejimi Batı'dan yanıt almadan savaşa devam ettiği sürece ayakta kalacaktır. Rejimin Ortadoğu dışındaki ülkelere zarar verebilecek nükleer silahlar geliştirmeyi hedeflediğini unutmamak gerekiyor' ifadelerine yer verildi.

Rusya, 'kabul edilemez' sözleri nedeniyle İsrail büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail büyükelçisi Simona Halperin'i bir röportajda yaptığı 'kabul edilemez yorumları' nedeniyle bakanlığa çağırdı. Halperin, yakın zamanda Kommersant gazetesine verdiği röportajda Rusya'nın 7 Ekim saldırısından bu yana Hamas'a karşı tutumunu sert bir şekilde eleştirdi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'u Holokost'u 'küçümsemekle' suçladı

Suriye'deki ABD Üssüne Yapılan Drone Saldırısında YPG'li Teröristler öldürüldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesindeki bir ABD üssüne saldırı düzenlendiğini, İran yanlısı milislerin kamikaze drone'la gerçekleştirdiği saldırıda 5 YPG'li teröristin öldüğünü açıkladı.

Eski ABD'li general, İsrail'in Gazze'deki başarısının 'çok sınırlı' olduğunu söyledi
Eski ABDli general, İsrailin Gazzedeki başarısının çok sınırlı olduğunu söyledi

ABD Merkez Komutanlığı eski komutanı Orgeneral Frank McKenzie, İsrail'in Gazze'deki hedeflerinde bugüne kadar elde ettiği başarıyı 'çok sınırlı' olarak nitelendirdi. McKenzie 'Kendilerine, içeri girdiklerinde siyasi kademeli ve askeri liderlik kademesini ortadan kaldırma hedefi koydular. İkisini de yapmakta başarılı olmadılar' dedi.

Beyaz Saray, Biden'ın Netanyahu'yu 'kötü adam' olarak adlandırdığını yalanladı

Politico haber sitesinde Pazar günü yayınlanan bir köşe yazısına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu özel konuşmalarında "kötü bir adam" olarak nitelendirdi. Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, Biden'ın Netanyahu'dan bu şekilde bahsettiğini yalanlayarak, 'Başkan bunu söylemedi, söylemez de' dedi.

Netanyahu: UNRWA'nın yerini almanın zamanı geldi

Netanyahu, İsrail'in Hamas öncülüğündeki 7 Ekim saldırısına 12 personelinin katıldığı yönündeki iddialarının ardından uluslararası topluma Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) değiştirme çağrısında bulundu.

Ordu, ABD'nin Yemen'de Husi kontrolündeki bölgelere beş füze vurduğunu bildirdi

ABD ordusu, Amerikan kuvvetlerinin Yemen'de biri kara saldırısı için, diğerleri gemileri hedef almak için hazırlanan beş füzeye hava saldırısı düzenlediğini söyledi.


Biden'a soğuk duş: Rekor düşüş
Bidena soğuk duş: Rekor düşüş

NBC tarafından Pazar günü yayınlanan yeni anket verilerine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın onay notları ülkede Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde düşmeye devam ederek yüzde 37 gibi rekor bir düşük seviyeye ulaştı.


Biden'ın kayıplarında aslan payı uyguladığı İsrail politikasından kaynaklandı. 10 seçmenden 3'ünden azı onun İsrail-Hamas savaşındaki yönetimini onaylıyor.


NBC verileri, varsayımsal bir seçimde eski Başkan Donald Trump'ın yüzde 47 oy alacağını, Biden'ın ise yüzde 42 oy alacağını gösterdi.

ABD'den İsrail'e bir yardım daha

ABD'li Senatörler, sınır uygulama politikasını, Ukrayna, İsrail ve ABD'nin diğer müttefiklerine yönelik savaş zamanı yardımı ile birleştiren, 118 milyar dolarlık bir paket yayınladılar.


Yeni tasarı aynı zamanda ABD savunma sanayisine yatırım yapacak, İsrail'e 14 milyar dolar askeri yardım gönderecek, Asya-Pasifik'teki müttefiklere yaklaşık 5 milyar dolar yönlendirecek ve Ukrayna ve Gazze'deki çatışmalarda yakalanan sivillere insani yardım sağlayacak.

IDF, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu açıkladı

IDF'den yapılan açıklamaya göre, Lübnan topraklarındaki Hizbullah hedeflerini vurdu. Açıklamalarda sıralanan hedefler arasında operasyonel komuta merkezi, gözlem noktası ve askeri bina da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!