Kuzey Kore bombardımanı adayı bu hale getirdi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kore bombardımanı adayı bu hale getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 11:26

Kuzey Kore'nin dün topçu ateşine tuttuğu Güney Kore adası Yeonpyeong'daki yıkımın fotoğrafları bugün ajanslara düşmeye başlarken, güvenlik güçleri adada iki kişinin daha cesedini buldu. Sarı Deniz'in "düşman kardeşleri" arasındaki çatışmada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Haberin Devamı

KUZEY KORE BOMBARDIMANI BU HALE GETÄ°RDÄ° / FOTO GALERÄ°

SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

 

Kuzey Kore ordusu dün sabah saatlerinde, Güney Kore sınırında kalan Yeonpyeong Adası’nı topçu ateÅŸine tuttu. Güney Kore ordusu da bu saldırıya anında karşılık verdi. Tüm çatışma yaklaşık bir saat sürdü.  Â

Kuzey Kore'den atılan top mermilerinin çoğu adadaki bir askeri üsse isabet etti. Ancak saldırıdan sivil yerleşim alanları da nasibini aldı.

Adadaki onlarca evin yıkılmasına neden olan top ateşinin ardından iki Güney Kore askerinin hayatını kaybettiği, 3'ü sivil 18 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Güney Kore polisi, bugün iki kişinin daha cesedini daha buldu. Polis, 60'lı yaşlarında olduğunu bildirdiği Güney Korelilerin askeriye için çalışan iki inşaat işçisi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Adada yaşayanların Incheon limanından tahliyesine bugün de devam edilirken, Güney Kore ordusu olası bir ikinci saldırıya karşı teyakkuz durumunu sürdürüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!