Küba'da Farinas yine gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kübada Farinas yine gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 09:29

Küba'da, Çarşamba günü gözaltına alındıktan 7 saat sonra serbest bırakılan 2010 Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü sahibi Kübalı muhalif Guillermo Farinas'ın, dün yeniden gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Farinas'ın 10 muhalifle birlikte gözaltına alındığını söyleyen annesi Alicia Hernandez AFP'ye yaptığı açıklamada, "Amcası yoluyla ona bir palto ve bir
ilaç ulaştırdım, umarım yine çabuk serbest bırakılır" diye konuştu.

75 yaşındaki Alicia Hernandez, oğlunun, Havana'nın 240 kilometre doğusunda yer alan Santa Clara'da, bir karakolda gözaltında bulunan başka muhalifler hakkında bilgi edinmek isterken, yanındaki 10 muhalifle birlikte gözaltına alındığını söyledi.

Küba'da yasa dışı kabul edilen Küba İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elizardo Sanchez, AFP'ye yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların sayısı 10'u geçtiğini ve muhtemelen yakında serbest bırakılacaklarını ifade etti.

Farinas'ın 2010 yılında Küba rejimi aleyhine başlattığı açlık grevinin ardından gelen yoğun baskılar sonunda, yönetim ülkedeki siyasi tutukluları serbest bırakmak zorunda kalmıştı. Aynı zamanda eski asker ve gazeteci de olan Farinas, aralarında internete konan yasak da olmak üzere ülkesinde çeşitli alanlardaki insan hakları ihlallerini protesto etmek için son yıllarda 20'nin üzerinde açlık grevi düzenlemişti.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu, parlamentodaki siyasi grupların ortak kararıyla 2010 Saharov Düşünce Özgürlüğü Ödülünü, gıyabında, Kübalı muhalif Guillermo Farinas'a vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!