Kongre duşunda çıplak düello

Güncelleme Tarihi:

Kongre duşunda çıplak düello
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 00:00

‘Gay taciz’ skandalı yüzünden istifasını veren Amerikalı milletvekili Eric Massa, siyasi komplo kurbanı mı? Sağlık reformuna karşı çıktığı için Obama’nın sağ kolu Rahm Emanuel tarafından kara listeye alındığını öne süren Massa, “Spor salonu duşunda çırılçıplak yanıma gelip beni tehdit etti. Bu adam oy için anasını bile satar” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde New York’u temsil eden Demokrat milletvekilerinden olan Eric Massa (50), ofisindeki genç bir erkek çalışana cinsel tacizde bulunduğu iddiaları Kongre’nin “etik komisyonuna” yansıyınca, 8 Mart itibariyle istifa edeceğini açıklamıştı. Açıklamasında taciz iddialarına değinmeyip, “küfürlü konuştuğu için istifa ettiğini” belirten Massa geri adım attı.
Olayın bir “siyasi komplo” olduğunu belirten Massa, istifasını geri alabileceğinin sinyallerini verdi. ABD Başkanı Barack Obama’nın hayati “sağlık reformuna” karşı oy verdiği için hedef haline geldiğini öne süren Massa, WKPQ Radyosu’na yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel’in kendisini tehdit ettiğini savundu. Massa şöyle konuştu:    

Havlu bile sarmamış

“Kongre spor salonunun duşunda, bir alakarga gibi çırılçıplak oturuyordum. Rahm Emanuel geldi. Beline bir havlu bile sarmamıştı. Parmağını göğsüme bastırıp, Başkan’ın bütçesi lehine oy vermediğim için bana bağırıp çağırmaya başladı. Çırılçıplak bir adamla siyasi tartışmaya girmek ne feci bir durum, biliyor musunuz? Saçmalık bu. Ne işi var Kongre’nin spor salonunda? Milletvekillerini küçük düşürmek için oraya gidiyor. İlk günden beri benden nefret ediyor, çünkü istediği gibi oy vermiyorum. Adam şeytanın oğlu. Oy için anasını satabilecek biri. Gerekirse buharlı bir lokomotifin önüne çocuklarını bile bağlar.”

Obama’nın Rahmbo’su

Rahm Emanuel, Obama Yönetimi’nin perde arkasındaki “başbakanı.” Obama’nın, Körfez Savaşı sırasında İsrail ordusunda gönüllü yer alan çifte vatandaş Rahm’ı sağ kolu yapması, eleştiri konusu olmuştu. Rahm, son dönemde muhaliflere karşı sert tavrı ile gündemde.

Beyaz Saray: İddia saçma

Eric Massa, Demokratlar aleyhindeki iddialarıyla ABD’de muhafazakarların kahramanı oldu. “Gay taciz” iddiaları unutulurken, Massa’nın, Emanuel’i suçladığı ses kaydı internette indirilme rekorları kırdı. Beyaz Saray, “İddialar saçma. Gerçeklik payı yok” açıklamasını yaptı. Massa geçen yıl sağlık reformu aleyhine oy veren 39 Demokrat vekilden biriydi. İstifasını geri çekmezse, Temsilciler Meclisi’nde 216 Demokrat vekil kalacak. Meclis, 431 sandalyeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!