Karlı piste ilk Türkler indi

Güncelleme Tarihi:

Karlı piste ilk Türkler indi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 01:21

Türk Hava Yolları (THY) uçağı, ABD’yi kasıp kavuran kar fırtınasında kapalı olan Kennedy Havalimanı’na açılmasının ardından inen ilk okyanusaşırı uçak oldu. THY’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

DÖNÜŞ DE ZAMANINDA

“Hava şartları dolayısıyla ABD’de havalimanlarının kapanması sonrası, 27 Ocak’ta JFK Havalimanı’na güvenli şekilde ilk inen transatlantik uçuş, THY’nin TK1 seferi olmuştur. Dönüş seferi TK12 de vaktinde icra edilmektedir. Bugün (dün) itibariyle kar yağışı meydanlardaki etkisini kaybetmiştir. Seferlerimiz normal tarifeli saatlerinde icra edilecektir.”

Karlı piste ilk Türkler indi

‘Beyaz’ tehlikeye sarı alarm

ABD’nin doğusunu vuran aşırı soğuk ve kar fırtınasının ardından, binlerce kilometre uzakta aynı ‘tehlike çanları’ çaldı. Çin’in doğu bölgelerinde beklenen tipi ve kar yağışı nedeniyle ‘sarı alarm’ verildi. Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin doğu bölgelerindeki eyaletleri vurması beklenen tipi ve kar yağışı nedeniyle bu bölgelerde yaşayanları ve bu bölgelere gidecek olanları uyardı. Yetkililer, mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması istendi. Çin’de hava uyarı sistemi, mavi, sarı, turuncu ve kırmızı (en üst düzeyde) olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!