İsveç'te Türk asıllı Süryani kabinede

Güncelleme Tarihi:

İsveçte Türk asıllı Süryani kabinede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2004 13:17

İsveç Başbakanı Göran Persson, genel seçimlere bir yıl kala, bakanlar kurulunda değişiklik yaptı. Persson, kabineye aralarında 22 yıl önce Türkiye'den gelen Süryani asıllı İbrahim Baylan'ı da aldı.

Haberin Devamı

Bugün açıklanan değişikliklere göre, kabineye yeni bakanlar alınırken, bazı bakanların da görev alanı değişti.

Eski Maliye Bakanı Bosse Ringholm, Başbakan Yardımcısı olurken, eski Demokrasi-Entegrasyon ve Eşitlik Bakanı Mona Sahlin, yeni kurulan Çevre ve Toplum Bakanlığı'na getirildi. Mona Sahlin'in yerine ise Jens Orback atandı.

Yeni Maliye Bakanı ise Göran Persson'un sağ kolu olarak bilinen Paer Nuder oldu. Kabineye yeni giren Sven-Erik Östberg, Belediye Bakanı olurken, Türkiye'den 22 yıl önce İsveç'e gelen 32 yaşındaki Süryani asıllı İbrahim Baylan da Eğitim Bakanlığı'na getirildi.

Ayrıca Eğitim Bakanlığı da Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak birleştirildi. İbrahim Baylan, temel eğitim ve liselerden sorumlu olurken, eski Ticaret Bakanı Leif Pagrotsky de kültür-yükseköğrenim ve araştırma alanından sorumlu bakan oldu.

Haberin Devamı

Kabinedeki değişiklikler İsveç'te, Göran Persson'un seçimlere hazırlanmak amacıyla başlattığı yeni bir atak olarak değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!