İspanyol bakan İsrail’e yüklendi: Tel Aviv’e yaptırımı düşünmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

İspanyol bakan İsrail’e yüklendi: Tel Aviv’e yaptırımı düşünmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

İspanya Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra, Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail hükümetine çok sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

İspanya’daki hükümet ortaklarına Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri askıya alma çağrısı yapan Belarra, İsrail’in Filistin halkına karşı “planlanmış bir soykırım” yürüttüğünü söyledi.

‘PLANLI SOYKIRIM’

Gazetecilere açıklama yapan Belarra, “Bugün hükümetteki ortağımız Sosyalist İşçi Partisi’nden (PSOE) İsrail tarafından Filistin halkına karşı yürütülen bu planlı soykırıma karşı mücadelede daha ciddi davranmamızı istedim. Bunun için de İsrail devletiyle diplomatik ilişkilerimizi acilen askıya almamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya’ya çok sayıda yaptırım uygulandığını hatırlatan Belarra, “Bence bunları İsrail’e, (Binyamin) Netanyahu’ya, onun Savunma Bakanı’na ve Filistinlilere toplu bir ceza uygulamaya karar veren diğer siyasi sorumlulara karşı uygulamakta çok geç kalıyoruz” diye konuştu. Sivil halka yönelik yoğun bombalama, su ve elektrik kesintileri de dahil olmak üzere uygulanmakta olan toplu cezalandırmanın uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olduğunu vurgulayan İspanyol bakan, İsrail’e “silah ambargosu getirme” çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!