İngiltere'de bir goril sezaryen ile doğum yaptı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede bir goril sezaryen ile doğum yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 12:49

İngiltere’deki Bristol Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan hamile bir gorile Preeklampsi teşhisi konulunca, yakınlardaki bir hastanenin kadın doğum ünitesinden çağrılan bir cerrahın gorile sezaryen ameliyatı yaptığı açıklandı.

Haberin Devamı

Britstol Hayvanat Bahçesi’nden yetkililer, 'Kera' isimli hamile gorile Preeklampsi teşhisi konulmasının ardından derhal Ulusal Sağlık Servisi NHS’in yerel kadın doğum ünitesinde görev yapan Jinekolog Profesör David Cahill’i hayvanat bahçesindeki veteriner kliniğine çağırdıklarını söyledi.

İngilterede bir goril sezaryen ile doğum yaptı

Preeklampsi
Hipertansiyon ve idrarda yüksek miktarda protein bulunmasıyla teşhis edilen Preeklampsi ya da 'Gebelik Zehirlenmesi' adı verilen bu hastalık, derhal müdahale edilmezse hem bebeğin hem de annenin hayatını tehdit edebiliyor.


İngilterede bir goril sezaryen ile doğum yaptı


Operasyondan sonra veterinerlerin 950 gr ağırlığındaki dişi yavruyu hayata döndürmek zorunda kaldıklarını belirten yetkililer, her iki gorili de kurtarabildikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

İngilterede bir goril sezaryen ile doğum yaptı


Uzmanlar, henüz bir isim verilmeyen gorilin Birleşik Krallık’ta sezaryenle dünyaya gelip hayatta kalmayı başarmış ilk goril yavrusu olduğunu ve dünyada da bu prosedürü atlatmayı başarmış sadece 10 gorilin olduğuna inandıklarını söyledi.

'ASLA UNUTMAYACAĞIM'

Bristol Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve ayrıca Bristol’deki St Michael Hastanesi’nde jinekoloji uzmanı olarak görev yapan Profesör Cahill, konuyla ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Kendi çocuklarımın doğumları bir yana bu ameliyat hayatımdaki en büyük başarılardan biriydi ve bu yaşananları asla unutmayacağım. Ameliyattan sonra Kera’yı ve yuvrusunu ziyarete gittim. İkisinin de çok iyi durumda olduğunu görmek müthiş bir histi” dedi.

BAKMADAN GEÇME!