İngiliz The Sun'dan Türkiye'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz The Sundan Türkiyeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 11:35

Prestijli ünlü İngiliz The Sun gazetesi, Türkiye'nin cennet köşelerine 2 tam sayfa ayırdı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE'nin ençok satan gazetelerinden The Sun, Muğla'nın turizm cennetlerinden Marmaris ve Dalyan çevresine iki sayfa ayırdı. Haberde Dalyan çamur banyoları, İztuzu sahiline övgüler yağdırıldı. Bölgedeki koylar, dünyanın en güzel yerleri arasında gösterildi.

İngiltere'nin 8 milyon tirajlı gazetesi The Sun'ın muhabiri Dave Morgan, Marmaris'te geçirdiği 7 günlük tatilini kaleme alırken bölgeyi öve öve bitiremedi. Morgan'ın özellikle Marmaris koyları, Kleopatra Adası, dalış merkezlerinin güzelliği ile Dalyan Çamur Banyoları ile İztuzu sahilini anlattığı ‘Muddy Marvellous’ (olağanüstü çamur banyosu) başlıklı yazısı gazetenin 40 ve 41'nci sayfalarında yer aldı. Morgan, hizmetinden memnun kaldığı Armutalan Beldesi'ndeki Cettia Otel'in de fotoğrafını yayınladığı sayfada, önümüzdeki yıl yeniden aynı tesiste kalmak istediğini bildirdi. Morgan yazısında şu ifadelere yer verdi:

Yapışkan ve kokulu çamurla, tembelce boynunuzun üzerine uzanmak, cennet gibi bir tatil için kulağa hoş gelmiyor olabilir ama bu benim bazı müthiş anıları yaşamamı sağladı. Şifalı çamur banyosunun insanı olduğundan on yıl daha genç hissettirdiği ve bunun yanı sıra her çeşit hastalığa deva olduğu, hatta erkeklerin cinsel gücünü dahi artırdığı söyleniyor. Türkiye gezintimiz, aralarında Uma Thurman, Dustin Hoffman ve Sting gibi ünlü isimlerin de bulunduğu binlerce kişinin de banyo yaptığı, kükürtlü çamur havuzlarına dalıp çıkma etkinliklerine katılmadan bitemezdi. Çamura iyice bulandıktan sonra, vücudunuzdaki çamuru güneş altında kurutuyorsunuz ve ardından temiz suyla arınıp, kendinizi termal havuzun güzel sularına bırakıyorsunuz. Maalesef çamurun viagra etkisi yaptığı sözü gerçekleşmese de bütün tatil boyunca kendinizi gerçekten çok iyi hissetmenizi sağlıyor. Yedi günlük konaklamamızı Marmaris merkez dışında, herşey dahil, sıcak, arkaşça ortama sahip ve herşeyin çok iyi yürüdüğü Grand Cettia Hotel'de geçirdik. Türkiye'yi gezmenin en kolay ve ucuz yolu olan dolmuşla, işlek olan şehir merkezine sadece 40 pence (1 YTL) karşılığında gidebilirsiniz. Şehir merkezi çok canlı ve sizi nezaketle kucaklıyor. Güçlü bir batı etkisine sahip yüzlerce restoran, bar ve mağaza kocaman yat limanı boyunca gelişigüzel yayılmış vaziyette, sizi de etkisi altına almayı kolaylıkla başarıyor.”

TAKLİT ÜRÜNLER

Perakende alış veriş yapmak için en güzel yerin tamamı taklit ürünlerden oluşan, tasarımcı isimlerini birebir kullanan kapalı çarşı olduğunu belirten Dave Morgan, “Eğer ‘Her zaman pazarlık yap' şeklindeki altın kuralı hatırlarsanız, satıcıyla aranızda büyük pazarlıklar ve dolayısıyla indirimler olabilir. İlk sorulduğunda söylenen fiyatın yüzde otuz civarında inmesini beklemelisiniz” diye uyarıda bulundu.

HANUTÇU SİTEMİ

Satıcıların ciddi ve zorlayıcı şekilde turistleri mağazalarına sokmaya çalışmalarının çok yorucu olduğunu kaydeden gazeteci, “Fakat liman tarafında içilen soğuk bira ve insanların Marmaris dışındaki olağanüstü sahneyi seyrederek kendilerinden geçmeleri inanılmaz bir güzellik” dedi. Yazısında safari turunu da anlatan Morgan, şu ifadelere yer verdi:
“Safari turunda, aracın altından süzülüp giden zehirli bir yılan, keçiler ve yolun kenarı boyunca ağır ağır ilerleyen kaplumbağaların olduğu, hiç bozulmamış doğa harikası çam ağaçlarıyla sarılı köyü, bizi itip kaldıran ciple keyifli bir şekilde turladık. Marc Anthony'den Nil kraliçesine düğün hediyesi olarak verildiği söylenen Kleopatra Adası'na ise dağların diğer tarafından, bir tekneyle gittik. Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz en iyi şey Ege'nin billur gibi suyu. Diğer gezintimizde acemilere özel tüplü dalış yaparak bunu değerlendirme şansını yakaladık. Marmaris'e 45 dakika uzaklıktaki Devneli Mevkii, European Sea Sports'daki sabırlı ve yardımsever insanlar bize profesyonellik tadında dalış keyfi yaşattılar. Bölgenin en güzel yerlerinden biri olan Dalyan'da, sakin bir tekne turu, yaptığımız son gezintiydi. Gideceğimiz yer caretta caretta olarak adlandırılan ve yumurtalarını bu alana bırakan deniz kaplumbağalarının korunma altında olduğu dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ydı. (Turtle Beach). Yumurtaların bırakıldığı alanın dışında güneş banyosu yaptıktan sonra, günün erken saatlerini kendimizi rahatlatmak için su aygırı rolüne bürünmek, yaptığımız güzel şeylerdendi. Karar. Harika bir gezi, çamur banyosu için teşekkürler, müthiş balçıklanma her şeye bedeldi.”



 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!