Hindistan'da tren kazası: 61 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda tren kazası: 61 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 09:27

Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinde iki trenin çarpışması sonucu ölenlerin sayısı 61’e yükseldi.

Haberin Devamı

Ä°KÄ° YOLCU TRENÄ° BÄ°RBÄ°RÄ°NE GÄ°RDÄ°

Yetkililer, kazada 125 kişinin de yaralandığını belirterek, vagonlardan ceset çıkarmayı sürdürdüklerini ve can kaybının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

Yetkililer, Batı Bengal vilayetinin Kalküta kentinin yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki tren istasyonunda yerel saatle 02.00'de meydana gelen kazada, ekspres trenin istasyonda duran trene arkadan çarptığını söyledi.Â

Kazada iki yolcu vagonuyla bir yük vagonu tamamen harabeye döndü. En ucuz biletli yolcuların taşındığı bu yolcu vagonlarının genelde kapasitesinin üzerinde dolu olduğu belirtiliyor.

Kaza yerine hemen koşarak enkaza sıkışanları kurtarmaya çalışan bölge halkına, yanlarında metal kesebilecek aletlerle gelen kurtarma görevlileri katıldı. Bölge halkı kurtarma görevlilerinin kazadan üç saat sonra geldiğini söylerken, yetkililer kurtarma görevlilerinin bir saat sonra kaza yerinde olduğunu belirtiyor.
       Â
SABOTAJ ŞÜPHESİ
Kaza yerine giden Demiryolları Bakanı Mamata Banerce, kazanın bir sabotaj olabileceği yönünde şüpheleri bulunduğunu söyledi. Bakan, "Bunun bir kaza olup olmadığı konusunda şüphelerimiz var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Batı Bengal eyaletinde iki ay önce de (28 Mayıs) 145 kişinin öldüğü, bir yolcu treninin raydan çıkmasıyla ilgili de Maocu gerillalar suçlanmıştı. Raydan çıkan bir yolcu trenine bir yük treninin çarpmasıyla ilgili sabotaj suçlamalarını Maocu gerillalar reddetmişti.

Hindistan'da sık kazaların meydana geldiği devlet demiryollarında 9 bin yolcu treni faaliyet gösteriyor ve günde yaklaşık 18 milyon yolcu taşınıyor. Dünyadaki en uzun demiryollarından biri olan Hindistan'daki demiryolu ağına yetersiz bakım yapıldığı eleştirileri getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!