Gazze’de ateşkes formülü aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Gazze’de ateşkes formülü aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 07:00

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları güneyde Han Yunus civarında yoğunlaşmışken Tel Aviv ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri devam ediyor.

Haberin Devamı

İsrail’in ABD, Mısır ve Katar’la birlikte ortaya koyduğu; rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesini öngören 90 günlük planı reddetmesinin ardından Hamas yönetimi de İsrail’den gelen, tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına 2 ay ara verilmesi teklifini geri çevirdi.

HAMAS LİDERİ GİTSİN

Pazarlıkların devam ettiğinin işareti olarak okunan bu karşılıklı retlerin yanı sıra İsrail’in dış istihbarat servisi Mossad’ın direktörü David Barnea’nın, geniş bir ateşkes anlaşmasının parçası olarak Hamas liderlerinin Gazze Şeridi’nden ayrılmasını önerdiği ortaya çıktı. CNN International’ın ismi gizli tutulan yetkililere dayandırdığı haberinde, Barnea’nın bu fikri geçen ay Varşova’da CIA direktörü Bill Burns ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman el-Sani ile yaptığı toplantıda gündeme getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

BIDEN’IN DANIŞMANI BÖLGEDE

Habere göre, bu teklif ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından, ocak ayının başında gerçekleştirdiği Katar ziyaretinde yeniden dillendirildi. Bu arada ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu danışmanı Brett McGurk’ın yeni bir insani duraklama görüşmeleri için Mısır’da olduğu kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!