Esrarengiz yaratık vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz yaratık vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 17:27

ABD, “esrarengiz yaratık” olarak Orta ve Güney Amerika’da bir efsane haline gelen “chupacabra”yı konuşuyor.

Haberin Devamı

ESRARENGİZ YARATIK UZMANLARI ŞAŞIRTTI/Foto Galeri

 

Kentucky eyaletinde yaşayan Mark Cothren adındaki adamın vurarak öldürdüğü yaratık, nasıl bir canlı türü olduğunu anlamaya çalışan uzmanların kafasını karıştırmış durumda.

 

Kürkü olmayan, gri renge sahip derisi olan yaratık, ormanlık alandan Cothren’ın arazisine girdi. Cothren, ilk gördüğünde köpek veya rakun zannettiği yaratığı vurarak öldürdü.

 

Büyük kulakları, bıyıkları ve uzun bir kuyruğu olan yaratık, ABD’deki yerel sitelerde büyük tartışma kopardı. Yaratığın görüntülerini görenler, Porto Riko’da 15 yıl önce bir efsane haline gelen “chupacabra” adlı yaratığı anımsattı. Efsaneye göre, küçük ve büyükbaş hayvanların kanını emen yaratık, Şili, Meksika ve ABD’nin güney eyaletlerinde korku salıyordu.

Haberin Devamı

 

ŞAŞKINLIK YARATTI

Uzmanlar, bakıldığında ne olduğunu anlayamadıkları tüysüz yaratığın hangi canlı türüne ait olduğunu araştırmaya çalışacak.

 

Lousiville Hayvanat Bahçesi’nden Sam Clites, vurduğu canlının bir çeşit hastalıktan bu hale gelmiş olabileceğini belirtti. Clites, bazı hastalıkların hayvanların kürklerini kaybetmelerine ve tanınmaz hale gelmelerine neden olabileceğini ifade etti.

 

Cothren, hayvanın incelemeye tabi tutulacağını ve bu amaçla yetkililere teslim edileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!