Dünyadan BAE’ye taziye akını

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan BAE’ye taziye akını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 07:00

Dünya liderleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Emiri Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan’ın vefatı sonrası bu ülkeye taziye ziyaretlerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan’ın vefatı sonra Abu Dabi dünya liderlerinin taziye ziyaretlerine sahne oluyor. ABD’den Fransa’ya, İsrail’den İran’a kadar pekçok ülke temsilcisi hem taziye hem de yeni lider Muhammed bin Zayid el Nahyan’ı tebrik için BAE’ye gidiyor.

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazar günü Abu Dabi’ye giderek yeni Emir Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü. Abu Dabi’ye giden bir diğer Batılı lider İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. İngiltere tahtının iki numaralı varisi Prens William da başsağlığı için Abu Dabi’yi ziyaret edenler arasındaydı.

Dünyadan BAE’ye taziye akını


RAKİPLERİ DE GELDİ

BAE’ye taziye ziyaretine müttefik ülkelerin yanı sıra, bölgede ‘müttefik-rakip’ olarak nitelenebilecek ülke temsilcileri de geldi. Bu ülkeler arasında İsrail, İran, Hindistan, Pakistan, Katar ve Mısır da yer alıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, taziye ziyaretinde bulunmak üzere önceki gün Abu Dabi’ye gitti. Herzog, BAE ile ilişkilerin iki ülke ve bölge için kazanım olduğunu belirterek, merhum Şeyh Halife’nin iki ülke arasındaki ilişkileri inşa eden cesur liderlerden biri olduğunu ifade etti.

ABD’DEN KALABALIK HEYET

ABD’den de üst düzey bir taziye heyeti dün Abu Dabi’ye ulaştı. Ziyarette ABD Başkanı Joe Biden’ı, Başkan Yardımcısı Kamala Harris temsil ediyor. Harris’e ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin, CIA Direktörü William Burns ile ABD’nin iklim elçisi John Kerry’nin yer aldığı üst düzey Amerikalı diplomatlar eşlik ediyor.

BAKMADAN GEÇME!