Cinayet romanı yazarı cinayetten tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Cinayet romanı yazarı cinayetten tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 00:00

Polonya polisi, 2000 yılında işkence edilerek öldürüldükten sonra nehre atılan bir işadamının katil zanlısı olarak polisiye roman yazarı Krystian Bala’yı tutukladı. Bir ihbar üzerine Bala’nın 2003’te yayınlanan "Amok" adlı kitabında anlatılanlardan yola çıkan polis, işadamını yazarın öldürdüğünü öne sürüyor. Cinayetten yargılanan Bala’nın davası büyük ilgi çekti.

POLİSİYE yazarı Krystian Bala, bir gazetede okuduğu cinayet haberinden son derece etkilenerek "Amok" adını verdiği bir roman kaleme aldı. 2003 yılında yayınlanan romanda işadamı Dariusz J’nin öldürülmesi, en küçük ayrıntısına kadar anlatılıyordu.

Polis, Dariusz J’nin cesedini Wroclaw kentinin içinden geçen Oder Nehri’nde bulmuş, ancak cinayetle ilgili olarak en küçük bir ipucuna dahi ulaşamamıştı. Dariusz J. sevilen biriydi ve başarılı bir işadamıydı. Bir cinayete kurban gitmesi için de ortada hiçbir neden görünmüyordu.

POLİSE GELEN İHBAR

Ancak bir gün polise bir ihbar geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, Dariusz J. cinayetinin çözülmesi için "Amok" romanının incelenmesi gerektiğini söylüyordu. Polis, bu ihbar üzerine kitaba odaklandı. Yapılan inceleme sonucu, romanda anlatılan cinayetle işadamı Dariusz J. cinayeti, birbiriyle tamı tamına örtüşüyordu. Dedektifler hemen harekete geçti.

Aslında polisin elindeki tek bilgi, en tecrübeli dedektiflerin bile kanını donduran cesetteki işkence izleriydi. Katil ya da katiller, Dariusz J’yi öldürmeden önce, korkunç işkenceler yapmışlardı. Otopsi raporuna göre, maktul, bir çeşit "domuz bağı"yla bağlanmıştı. Boynuna geçirilen bir ilmik, arkadan bağlı elleriyle gerilerek birleştirilmişti. Kol ve bacakları şişmişti, vücudunda kesikler, yanık izleri vardı. Krystian Bala’nın "Amok" romanında da tüm bu ayrıntılar anlatılıyordu.

MÜKEMMEL CİNAYET

Yazar Bala, polis tarafından sorguya çekildi. Sorgulamada, Krystian Bala’nın boşandığı eşinin işadamı Dariusz J’yi tanıdığı da ortaya çıkınca, polis yazarı tereddütsüz tutukladı ve yargı önüne çıkardı.

Krystian Bala, mahkemede "mükemmel cinayet yazma" tutkusunun olduğunu ve romanını gazete haberlerinden yola çıkarak kurguladığını savundu. Krystian Bala, ayrıca sorgusu sırasında başına çuval geçirilip dövüldüğünü, işkence gördüğünü, ifadesini de baskı altında verdiğini söyledi. Bala’nın yargılandığı mahkeme ülkede büyük ilgi uyandırmış durumda. Mahkeme sonucu merakla bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!