Bu mektup Zschaepe’nin kaderini değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Bu mektup Zschaepe’nin kaderini değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:44

NSU üyesi Beate Zschaepe’nin başka bir mahkûma yazdığı mektup, gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. Kendisini sürekli zayıf ve sıradan biri gibi gösteren Zschaepe, mektubunda tam tersini söylüyor.

Haberin Devamı

NSU terör çetesinin kurucu üç üyesinden biri olan Beate Zschaepe, dava boyunca süren sessizliğini geçen yıl bozmuştu. Zschaepe, o günden beri kendisini zayıf, sıradan, çete faaliyetlerinden habersiz ve ev işleri yapan bir kadın olarak göstermeye çalışıyor. Ancak ortaya çıkan kendisine ait bir mektup, onun bu çabalarının tümünü boşa çıkaracak gibi. Alman Süddeutsche Zeitung’un yazdığı habere göre mektupta yer alan yazılarda Zschaepe’nin saf ve etkisiz bir kadın olmanın aksine kendisine özgüveni yüksek olan ve etkili bir figür.

CEZAEVİ YÖNETİMİ MEKTUBA EL KOYMUŞ

Gazete’de yer alan habere göre Zschaepe, 2013 yılında tutuklu bulunduğu cezaevinden Bielefeld’de hırsızlık suçundan cezaevinde yatan Neonazi bir mahkûmla mektuplaşıyor. Cezaevi yönetimi bu mektuplardan birine el koyuyor. Zschaepe mektupta kullandığı cümlelere göre, Neonazi çevresinde saygı duyulan bir kişi. Neonazi mahkûm Zschaepe’ye, “Sen benim ustamsın” diye hitap ederken, Zschaepe ise yazdığı cevap mektubunda kimsenin kendisine zarar vermesine izin vermeyeceğini söylüyor.
Zschaepe ayrıca mektubunda, “Yüksek hayalleri ancak aptal kazlar kurar” sözleriyle, geçekçi bir insan figürü çiziyor. Kurban yakınlarının avukatları ortaya çıkan mektubun Beate Zschaepe’nin planlarını bozacağı görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!