BM Güvenlik Konseyi Halep’te kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

BM Güvenlik Konseyi Halep’te kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 00:12

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), önceki akşam önce Fransa’nın ardından da Rusya’nın Suriye’nin Halep kentiyle ilgili tasarılarını reddetti.

Haberin Devamı

Fransa’nın Halep’te çatışmaların durması ve Suriye ve Rus uçaklarının bombardımanını engellemek amacıyla askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesi için yaptığı teklif Moskova’nın vetosuna takıldı. Bunun ardından Rusya, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın dile getirdiği Fetih el Şam Cephesi’nin (eski adıyla El Kaide bağlantılı el Nusra Cephesi) Halep’ten ayrılması karşılığında hava saldırılarını durdurma önerisini gündeme getirdi. Rusya, ayrıca muhalif savaşçıları El Nusra’dan ayırmaya da teklifinde yer verdi. Moskova’nın talebine ise ABD, İngiltere ve Fransa’nın içinde olduğu 9 ülke karşı oy kullandı.

‘İSKENDER’ KALİNİNGRAD’DA

Bu arada, Rus hükümeti, Litvanya ile Polonya arasındaki kendisine ait bir kent olan Kaliningrad’a 500 km menzilli nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip İskender füzelerini konuşlandırdı. Estonya basınında çıkan ve ardından Amerikalı bir istihbarat yetkilisi tarafından da doğrulanan haberle ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov, “İskender füzelerinin Kaliningrad bölgesine aktarıldığı doğru. Bunu bir sırmış gibi sunmak yersiz. Füzeleri bölgeye yerleştirdiğimizi kimseden gizlemedik. Rusya güvenliği için gerekenleri yapıyor” dedi. Öncesinde ise yine Rusya Savunma Bakanlığı, Küba ve Vietnam’da 20 yıl kadar önce kapatılan “Lurdes” ile “Kamran” üslerinin yeniden aktif hale getirilebileceğini duyurmuştu. 

BAKMADAN GEÇME!