Biden: Hamas’ın bitirilmesi şart, Gazze’nin işgali büyük hata olur ama

Güncelleme Tarihi:

Biden: Hamas’ın bitirilmesi şart, Gazze’nin işgali büyük hata olur ama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 07:00

ABD Başkanı Joe Biden, pazar gecesi yayınlanan bir televizyon röportajında yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’yi yeniden işgal etmesinin ‘büyük bir hata’ olacağını söyledi.

Haberin Devamı

“Bence İsrail’in Gazze’yi yeniden işgal etmesi bir hata olur. Ancak içeri girip aşırılık yanlılarını ortadan kaldırmak... Kuzeyde Hizbullah, güneyde ise Hamas var. Bu gerekli olan bir zorunluluktur” diyen Biden, Hamas’ın tamamen ortadan kaldırılmasıyla birlikte iki devletli bir çözümün gerektiğini de söyledi.

İNSANİ FELAKET UYARISI

İsrail’in Gazze’yi abluka altına alması ve Filistinli sivillere temel yaşam ihtiyaçlarını kesmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Biden, şunları söyledi: “İsrail gıdayı, yakıtı, elektriği ve suyun çoğunu kesti. 1 milyon Gazzelinin Gazze’nin güney yarısına tahliye edilmesini emretti. BM insani bir felaket konusunda uyarıyor.” ABD başkanı, ekibinin İsrailli yetkililer ile bölgeye insani yardımların sokulması konusunda konuştuğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

İSRAİL’E Mİ GİDİYOR

ABD Başkanı Biden’ın, yaptığı telefon görüşmesinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından İsrail’e davet edilmesinden sonra bu ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konuşulmaya devam ediyor. Pazartesi günü ABD’nin Colorado eyaletine gitmesi daha önceden planlanmış Biden’ın tüm programı iptal edildi. ABD medyasındaki haberlere göre, Amerikalı ve İsrailli yetkililer, bu ziyaretin detayları üzerinde çalışıyor ancak Beyaz Saray yetkilileri şu ana kadar ziyareti doğrulamış değil. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!