Avustralya'dan insan embriyosu klonlanmasına izin

Güncelleme Tarihi:

Avustralyadan insan embriyosu klonlanmasına izin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 12:12

Avustralya parlamentosu, başbakan ve diğer parti liderlerinin muhalefetine rağmen, kök hücre araştırmaları için insan embriyosu klonlanmasına izin verdi.

Haberin Devamı

Geçen ay Avustralya Senatosu tarafından da kabul edilen tedavide kullanma amaçlı embriyo klonlama yasağının kaldırılmasına ilişkin tasarı, bugün 150 sandalyeli Temsilciler Meclisinde 62'ye karşı 82 oyla kabul edildi. Meclisin alt kanadında pazartesi günü görüşülmeye başlanan tasarı, tartışmalara yol açmıştı.

Başbakan John Howard, mecliste yaptığı konuşmada, bu yasa tasarısının aleyhinde oy kullanmaya karar verdiğini açıkladı. Toplumun bazı genel değerlerinin ayakta tutulması gerektiğini belirten Howard, bunun da böyle bir ahlaki yaklaşım olduğunu ve bu nedenle yasayı desteklemediğini söyledi.

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Kevin Rudd da benzer bir düşünceyle yasaya karşı olduğunu açıkladı. Alzheimer ve Parkinson'dan diyabete kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kök hücre araştırmaları için klonlamaya izin veren yasa tasarısı, 7 Kasımda Avustralya meclisinin üst kanadı olan Senatoda 32'ye karşı 34 oyla kabul edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!