Auschwitz tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Auschwitz tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 00:00

Almanya Başbakanı Merkel, suça eğilimli yabancı gençler için kamplar kurulmasına destek verirken yabancı düşmanlığı da giderek artıyor. Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu’ya gelen bir e-posta’da Nazilerin Yahudiler için kurduğu toplama kampı Auschwitz’in Türkler için yeniden açılması gerektiği öne sürüldü.

ALMAN Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan "Hart aber Fair" programına katılan Özcan Mutlu’ya yağdırılan hakaret ve tehdit e-mesajların dozu iyice arttı. Farklı rumuzlarla yazılan 300’den fazla hakaret ve tehdit mail’i alan Mutlu’ya son olarak ise bir neonaziden Auschwitz toplama kampı hatırlatması yapıldı.

U.Mehler rumuzuyla gönderilen e-mail’de "Auschwitz, Buchenwald ve diğerlerini yeniden açmanın zamanı geldi. Siz, pis Türkler oralara aitsiniz. Defolup gidin...Böylelikle de Almanlar için işyerleri açılacak" denildi. İmza olarak ise neo-nazilerin Alman anayasasında yasak olan "Heil Hitler" selamını sembolize eden "88" işareti konuldu.

NAZİ HAYALETİ

Birlik90/Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili Özcan Mutlu, bu e-mail hakkında partisinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi ve "Sayın Roland Koch ve yandaşları toplumu sadece bölmekle kalmadılar, aynı zamanda 1933 yılındaki Nazi canavarlarının hortlamasına yol açtılar. Eğer birileri korkmadan böyle bir e-mail’i bir milletvekiline atabiliyorsa durum vahimdir. Yeşiller Partisi olarak bu ırkçı ve nazi düşüncelerle dolu saldırılara karşı gereken adımları atılacaktır. 1933’ün tekrarlanmaması için tüm demokratlar bugünlerde güçlü olmalıdırlar. Tüm Türk kökenli seçmenlere sandığa gidip ırkçıları, yabancı düşmanlığını körükleyenlere derslerini vermelerini öneriyorum" dedi.

"Hart aber Fair" programında Özcan Mutlu, 27 Ocak seçimleri öncesinde yabancıları seçim malzemesi yapan Hessen Başbakanı Roland Koch’a "NPD’nin sizi alkışlamasından utanmalısınız" demişti. Suç işleyen yabancı gençlerin sınırdışı edilmesini, ıslah kampları kurulmasını gündeme getiren Koch’a en büyük destek aşırı milliyetçi Nasyonal Demokrat Parti’den (NPD) destek gelmişti.

Bilgi notu

Naziler, İkinci Dünya Savaşı sırasında işgal ettikleri Polonya’da kurdukları en büyük toplama kampında 1.1 milyon Yahudi ve muhalifi katletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!