ABD’li Müslümanlardan BIden karşıtı kampanya

Güncelleme Tarihi:

ABD’li Müslümanlardan BIden karşıtı kampanya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 07:00

ABD’nin pek çok eyaletinden Müslüman Amerikalılar bir araya gelerek, Başkan Joe Biden’ın İsrail-Hamas savaşına yaklaşımına karşı “Biden’ı Terk Et” adını verdikleri bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

Michigan, Minnesota, Arizona, Wisconsin, Florida, Georgia, Nevada ve Pensilvanya’dan organizatörler bir araya gelerek yaptıkları açıklamada 2024 Başkanlık seçimlerinde Biden’a oy vermeyeceklerini söyledi. Minnesota Üniversitesi’nde profesör Hassan Abdel Salam, “değişken eyaletler” olarak anılan ve Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında oy farkının az olduğu eyaletlerdeki Müslümanları örgütleyerek “Biden’ın her birini kaybetmesini sağlamak için sürekli birlikte çalışacaklarını” söyledi.

GÜCÜMÜZ OYLARIMIZ

Organizyonun liderleri, Cumhuriyetçilerin öne çıkan adaylarından eski Başkan Donald Trump’a da oy vermeyeceklerini belirterek destekleyecekleri adayı seçmek için tartışmaya devam edeceklerini kaydetti. Kampanya, Gazze savaşında Biden yönetiminin karşı karşıya olduğu artan siyasi baskıyı arttırırken Arap ve Müslüman Amerikalılar arasında artan öfke, Biden’ın 2024’te değişken eyaletlerin çoğunda yeniden seçilme şansını tehdit edebilir.

 

BAKMADAN GEÇME!