ABD, Kerkük adımından memnun

Güncelleme Tarihi:

ABD, Kerkük adımından memnun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 08:30

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Irak’ın Kerkük kentindeki petrol ihracatının tekrar başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Nauert, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kerkük petrol ihracatının yeniden açılması, İran’ın petrol ihracatını azaltma çabalarımız için olumlu bir gelişmedir. Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) ve ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğini sıkı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk de, Irak’ın Kerkük kentindeki ham petrolün Türkiye üzerinden tekrar ihraç edilmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

HELSİNKİ İLE MOSKOVA ARASINDA ‘GPS’ GERİLİMİ

NATO’nun “Trident Juncture” tatbikatı sırasında Rusya’nın küresel konumlama (GPS) sistemlerinin sinyalini bozduğu iddiasıyla Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın Rus Büyükelçi Pavel Kuznetsov’u çağırdığı belirtildi. Rus Sputnik’in haberine göre Rus Büyükelçilik görüşmenin yarın yapılacağını bildirdi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini, NATO’nun Finlandiya ve İsveç’te 25 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki tatbikatında GPS sistemlerine müdahale edildiği iddiasıyla, Rusya’nın Helsinki Büyükelçisi Kuznetsov’u bakanlığa davet etti. Rusya’nın Helsinki Büyükelçiliği de daha sonra olayı Twitter’da doğruladı. Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Soini’nin bu konu çerçevesinde ‘Rusya’nın tehditlerini’ ele aldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!