ABD de İliç failinin peşinde! Yatırımcılara toplu dava çağrısı

Güncelleme Tarihi:

ABD de İliç failinin peşinde Yatırımcılara toplu dava çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 07:00

İliç’te yaşanan maden kazasında, tesisin işletmeci firması SSR Mining’in peşine ABD’de de avukatlar düştü. Hukuk firmaları, hisseleri çakılan şirketin yatırımcılarına “dava açın” çağrısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Erzincan İliç’teki altın madeni faciası, ABD’deki bazı hukuk firmalarının da radarına girdi. Hukukçular paylaştığı bilgilendirme metinlerinde, İliç’teki faciadan sonra finans müdürü istifa eden ve ABD borsalarındaki hisseleri çakılan şirketin yatırımcılarına, kayıplarını tazmin etmek için dava açmaları çağrısında bulunuluyor.Facia sonrası SSR Mining yetkililerinin tutuklandığı belirtilen metinde, şirketin güvenlik standartlarıyla ilgili yanlış beyan verdiğinin ortaya çıktığı belirtilerek yatırımcılara toplu davaya iştirak etmeleri daveti yapılıyor.

TOPRAK SU GİBİ AKMIŞTI

İşletmeciliğini ABD merkezli SSR Mining’in yaptığı, Anagold Madencilik’in Aralık 2010’dan itibaren altın üretimi gerçekleştirdiği İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti. Milyonlarca metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrekarelik bir alana yayıldı. 9 işçi toprak altında kaldı.

Haberin Devamı

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Faciayla ilgili başlatılan soruşturmada, firmanın yöneticilerinden Kanadalı J.R.G’nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından İliç Adliyesi’ne çıkartılan şüphelilerden J.R.G’nin de aralarında yer aldığı 6’sı tutuklandı. 2’si ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!