GeriSeyahat Doğru giyinmenin kuralları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Doğru giyinmenin kuralları

Doğru giyinmenin kuralları

Moda dergilerinin sayfalarını karıştırırken, bir yandan da güzel hayaller kurarsın. Beğendiğin kıyafetlere sahip olduğunu ve bunları giydiğin zaman o dergi sayfalarında yer alan güzel mankenlere benzeyeceğini hayal edersin. Sen sen ol, böyle bir hatayı sakın yapma!

Dergi sayfalarını, maÄŸaza vitrinlerini süsleyen kıyafetler sana hiç yakışmayabilir. Kendi stilini yaratmadıkça, fotoÄŸraflarını incelemeye doyamadığın o modellerden mucize beklememelisin. 25 yıldan beri moda dünyasında söz sahibi olan Michael Kors, doÄŸru giyinmenin 8 kuralını GlamourÂDergisinin okurları için sıraladı. Bu kuralları bir göz atmanda yarar var.

 

Rahat olmak önemli

 

DoÄŸru giyinmenin birinci kuralı pahalı ve ünlü bir kadının giydiÄŸi kıyafetin benzerini seçmek deÄŸildir. Öncelikle uyman gereken birinci kural, o kıyafetin içinde kendini rahat hissetmendir. Bedenine uygun olmasına raÄŸmen seni rahatsız edenÂözellikler varsa, o kıyafeti giymekten hemen vazgeçmelisin. GiydiÄŸin elbisenin seni huzursuz eden özellikleri varsa, bunlara katlanmayı aklından bile geçirme! Seni rahatsız eden bir giyecekle asla şık ve zarif görünemezsin.

 

Gardıropta eleme

 

Yeni bir mevsime girerken gardırobundaki giyecekleri dikkatle gözden geçirmelisin. Kullanmak istemediklerini ve sana yakışmadığına inandığın kıyafetleri gardıroptan çıkarmalısın. Bu kıyafetleri yardım derneklerine ve ihtiyacı olan kimselere göndermek doğru olur. Gardırobunda fazlalık yapan giyeceklerden kurtulduktan sonra her gün kendine kıyafet seçmen kolaylaşacak, bunu sen de fark edeceksin. Her zaman severek giydiğin giyecekleri uzun uzun aramana gerek olmayacak. Üstelik telaşa kapılmadan rahat rahat giyecek seçebileceksin. Gardırobundaki fazlalıkları bir an önce yok etmende yarar var.

 

Kaliteli pahalı olmayabilir

 

Özenle hazırlanmış modeller için her zaman avuç dolusu para ödemen gerekmeyebilir. Bazen ucuza satılan giyecekler arasında da kaliteli olanlara rastlayabiliyoruz. Dürüst satıcılar, mallarının kalitesini fırsat bilip astronomik fiyatlarla göz boyamaktan kaçınırlar. Kaliteli ama pahalı olmayan giyecekler genellikle modası hiçbir zaman geçmeyen ürünlerdir. Bu nedenle pahalı bir giyeceğin üzerinde mükemmel görüneceğine kesin gözüyle bakmamalısın.

 

Büyük mağazalarda alışveriş

 

Büyük mağazalardan satın aldığın giyecekleri, evinde denedikten sonra beğenmezsen geri verebilirsin. Örneğin; çok pahalı bir kazak beğendin. Kazağı satın alıp evde değişik renkte etek ve pantolonlarla deneyebilirsin. Eğer kazağı pek çok giyecekle eşleştirebiliyorsan mesele yok. Ama çok pahalı bir kazağı sadece bir renk kıyafetle giymek ekonomik olmaz. Büyük mağazalar müşterilere geniş imkan tanırlar.

 

Ucuz elbiseye gösterişli aksesuvar

 

Modası hiç geçmeyen giyecekler için avuç dolusu para harcamana gerek yok. Bu tür giyeceklerin ucuz örneklerini tercih edebilirsin. Fakat gösterişli bir kemer, şık bir kolye, dikkat çekici bir çanta bir anda tüm havanı değiştirebilir.

 

 Terzinin önemi

 

Hazır giyim günümüz insanı için cankurtaran oldu. Yeni bir giyeceğe ihtiyacın olunca, hazır giyim mağazalarından birine gidip beğendiğini satın alabiliyorsun. Ancak vücuduna yakışan ve tam anlamıyla zevkine hitap eden giysiler için yapman gereken tek şey doğru terziyi bulmak!

 

Kuralsız yaşamayı öğren!

 

Giyimde katı kurallara harfi harfine uymak bazen sıkıcı olabilir. Kendini bir mahkum gibi hissetmekten acilen kurtulmalısın! Gardırobunun karşısına geçip; “Bunu beÄŸenmezler, bu mevsime uymaz, buna uygun çantam yok" demekten vazgeç ve dilediÄŸin gibi giyin. SevdiÄŸin giyeceklerin sana yakışacağından ve kimsenin buÂdavranışını yadırgamayacağından emin olabilirsin.

 

False