GeriSeyahat Bodrum’un ateşi ABD’ye ulaştı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum’un ateşi ABD’ye ulaştı

Bodrum’un ateşi ABD’ye ulaştı

Turizm sektörünün önde gelen yayınlarından Concierge, Dünyanın En Seksi Kumsalları listesini güncelledi. 2007 listesine Türkiye’den de Bodrum eklendi.

Amerika’nın en çok okunan turizm web sitelerinden Concierge.com, 2007’nin en seksi kumsallarını açıkladı. Beş kıtadan 19 kumsalın sıralandığı listede, Akdeniz’den sadece beş ülkenin kumsalları yer aldı. Türkiye ilk kez bu yıl listeye girdi. Bodrum kumsalları "Dünyanın En Seksi Kumsalları"ndan biri seçildi.

JET SOSYETENİN TERCİHİ

Concierge, 2005’ten bu yana dünyanın en seksi kumsallarını seçiyor. Seçimde doğa güzelliği kadar, sahil şeridindeki sosyal hayat dikkate alınıyor. Özellikle yüksek sosyal statüdeki kişilerin tercih ettiği, lüks otellerin, eğlence mekanlarının bulunduğu kıyılar sıralamaya dahil ediliyor.

Concierge’in "Kim turkuvaz sularda serinlemek, sahilde bir milyarderle tanışıp flört etmek, portakal renkli günbatımı manzarası seyretmek istemez" ifadesiyle sunduğu listeye geçen yıl tüm dünyadan 13 kumsal girmişti. Akdeniz’den de dört kumsal yer almıştı: Fransa’dan Cannes’daki Cirque du Soleil ve St. Tropez’deki Tahiti Beach, İtalya’nın Cinque Terre bölgesinden Monterosso Sahili, Yunanistan’dan Mikanos Adası sahilleri.

2007 Dünyanın En Seksi Sahilleri listesine bu kumsallardan sadece Mikanos girebildi. İspanya’dan Playa de los Lances, İtalya’dan Cappera Adası, Fransa’dan Grande Plage’nin dahil edildiği yeni listeye Türkiye’den de Bodrum’un tüm kumsalları eklendi.

RAKI İÇİN LİBİDONUZ ASLAN GİBİ KÜKRESİN

Concierge’dan Natalie Walsh, dünyanın en seksi kumsallarını tanıttığı yazısında Bodrum’un farklı ülkelerden, farklı kültürlerden kişilerin buluşma noktası olduğunu belirtti. Okurlarına esrik sabahlar, ateşli geceler yaşama garantisi veren Walsh şöyle yazdı: "Türkler bu ilçeye rahatlamak için geliyor, sahillerde her tür etnik kökenden çekici, cazibeli kişiyle karşılaşmanız mümkün. Tanga mayosuyla güneşlenen alımlı kadın İstanbullu bir avukat ya da İtalyan kontes olabilir. Güneş Bodrum Kalesi üstünden batıyorsa, aslan sütü olarak anılan rakıyı yudumlama saati gelmiştir. Rivayete göre, libidonuzu zıplatıyor, aslan gibi kükremenize neden oluyor. Geceleri ay ışığında Türkçe ve Avrupa dans müziği eşliğinde dans edebilir, tepelerdeki limon bahçelerinde romantik bir tura çıkabilirsiniz."

DÜNYANIN EN SEKSİ KUMSALLARI

Caprera Adası (İtalya) á Salvador da Bahia (Brezilya) á Cousine Adası (Seyşeller) á Playa de los Lances (İspanya) á Pink Sand Sahili (Bahamalar) á Kuta Sahili (Bali) á South Beach (Miami / ABD) á Bodrum (Türkiye) á Pigeon Point Beach (Antigua / Atlantik Okyanusu) á Santa Maria Beach (Cape Verde) á Laguna Beach (Kaliforniya / ABD) á Ihuru Adası (Maldivler) á Playa Tamarindo (Kosta Rika) á Paradise Beach (Mikanos / Yunanistan) á Grande Plage (Biarritz / Fransa) á Kaanapali Beach (Hawaii) á Cabo San Lucas (Meksika) á The Similan Adası (Tayland) á Motu Tane (Fransız Polonezyası / Pasifik Okyanusu)
False