X.com nedir, hangi amaçla kullanılıyor? Twitter'a adı verilen X.com geçmişi, geleceği ve şimdisi hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

X.com nedir, hangi amaçla kullanılıyor Twittera adı verilen X.com geçmişi, geleceği ve şimdisi hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 11:16

X.com, Elon Musk tarafından Twitter'da kullanılması dolayısıyla merak konusu oldu. X.com'u Twitter'a yönlendiren ve Twitter'ın logosunu da X ile değiştiren Elon Musk, 1999 yılında satın aldığı bu alan adını, Paypal isimli online ödeme sistemi hizmetinde kullanıyordu. İşte, X.com'un geçmişi ve geleceği hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

x.com, 1999 yılında PayPal'ın kurucusu ve girişimci Elon Musk tarafından kurulan bir online ödeme şirketidir. x.com, online ödeme işlemlerini daha hızlı, daha güvenli ve daha kolay hale getirmeyi amaçlayan bir hizmet sunuyordu. Şirket, ilk başta online satın alma işlemlerini basitleştirmek için oluşturulmuştu ancak daha sonra eBay tarafından satın alındı ve PayPal'ın temelini oluşturdu.

x.com, online ödeme işlemlerinde kullanılan teknolojilerde önemli bir yenilik getirdi. Şirket, müşterilerin kredi kartı bilgilerini kaydetmek yerine, bir hesap açarak bu hesap üzerinden ödemelerini yapmalarını sağladı. Bu sayede, müşterilerin ödeme işlemlerini daha hızlı ve daha güvenli hale getirerek, online alışverişin yaygınlaşmasına büyük katkı sağladı.

Elon Musk, 2017 yılında, X.com'u Paypal'den yeniden satın aldı. 

Haberin Devamı

UZUNCA BİR SÜRE BOŞ KALDI

X.com alan adını uzunca bir süre boş tutan Elon Musk, bembeyaz açılan bir sayfada X harfine yer veriyordu. 2023 yılında Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından ise X.com, Twitter'a yönlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası: