‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 14:27

Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru için düzenlenen anma töreninde ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla topyekûn mücadele etmek gerektiğini söyledi. Eke, “Geleceklerini bu ülkede kabul eden Türkiye kökenli insanlarımızın artık göçmen statüsünde algılanmamaları ve bu ülkenin asli unsurları olarak kabul edilmesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, ırkçı terör örgütü NSU tarafından 9 Haziran 2005’te katledilen dönerci İsmail Yaşar’ın ardından, 13 Haziran 2001’de yine Nürnberg’de öldürülen terzi Abdürrahim Özüdoğru için de bir anma töreni düzenledi. Gyulaer Sokağı ile Siemens Sokağı’nın kesiştiği noktada bulunan 49 yaşındayken öldürülen Abdürrahman Özüdoğru’ya ait eski terzi dükkanının önünde yapılan törene, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke başta olmak üzere çeşitli Türk sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri katıldı. Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, bir dakikalık saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’
‘UNUTTURMAMALIYIZ’
“NSU mensubu aşırı sağcı teröristler tarafından 13 Haziran 2001 tarihinde bulunduğumuz noktada hunharca katledilen vatandaşımız Abdurrahim Özüdoğru’nun ölümünün 21’inci yıl dönümünde merhumu anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Abdurrahim Özüdoğru ve diğer NSU kurbanlarımızın isimlerinin her an yaşatılması ve katliamların unutturulamaması hepimizin görevidir. Devamlı dile getirdiğimiz üzere, Avrupa ülkelerinde artan ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve şiddetin önüne geçilmediği sürece, NSU’nun 2000-2007 yılları arasında işlediği seri cinayetlerin örneklerinin devam edeceği bir gerçektir. Geleceklerini bu ülkede kabul eden Türkiye kökenli insanlarımızın artık göçmen statüsünde algılanmamaları ve bu ülkenin asli unsurları olarak kabul edilmesi gerekmektedir.”
‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’
‘HASTALIKLI ZİHNİYET’
“Burada, Alman hükümeti ve Alman toplumunun ırkçılığa karşı gerekli duyarlılığı göstermeleri, ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyen her türlü fikir ve uygulamalara karşı birlik olmaları, kökenine bakılmaksızın herkesi kucaklamaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda gösterilecek ve uygulanacak bütün samimi çabalara bizler her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isteriz. Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir insanlık suçu olduğu gerçeğine, bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için ortak bir mücadelenin ve topyekûn bir birlikteliğin sağlanması gerektiğine bir kere daha değiniyorum.” Konuşmanın ardından Din Hizmetleri Ataşesi Faruk Gökçebay dua etti ve Başkonsolos Selçuk Eke olay yerine çiçek bıraktı.”
‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’
NASIL OLMUŞTU?
Abdurrahim Özüdoğru, fabrikadaki işinin yanı sıra bir de terzi dükkânını işletiyordu. 13 Haziran 2001 Çarşamba günü Nürnberg Gyulaer Caddesi’ndeki 1 numaralı binanın giriş katında bulunan terzi dükkânına saat 16.30 sıralarında giren iki kişi tarafından başına sıkılan iki kurşunla katledildi. Çevredekiler de iki el ateş edildiğini duyduklarını ifade etmişlerdi. Olay günü akşam saat 21.25 sıralarında dükkânın önünden geçen bir kişi ışıkları açık olan terzi camından içeriye baktığında arka kısımda bir kişinin kanlar içerisinde yattığını görüp polise haber verdi. Dükkânın kapısı kapalı ama kilitli değildi. Abdurrahim Özüdoğru’nun cansız bedeni bir dolaba yaslanmış şekilde oturur vaziyette duruyordu.
‘Türkler artık asli unsur olarak görülmeli’

 

Haberle ilgili daha fazlası: