Tüm işletme sahiplerini ilgilendiriyor! Eylül'de faturalandırmada yeni döneme geçiliyor.. Peki, E-Fatura'da karekod zorunlu mu?

Güncelleme Tarihi:

Tüm işletme sahiplerini ilgilendiriyor Eylülde faturalandırmada yeni döneme geçiliyor.. Peki, E-Faturada karekod zorunlu mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 15:08

E-Fatura'da karekod zorunluluğu için harekete geçildi. 17 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan kılavuzda hangi belgelerde karekod bulunması gerektiği ve bu belgelerdeki karekodların hangi bilgileri içermesi gerektiği ile ilgili tüm bilgiler yayımlandı. Peki, E-Fatura'da karekod zorunlu mu olacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Son değişikliklerle birlikte elektronik belgelerin çoğunluğunda karekod kullanımı zorunlu hale getirildi. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan e-belgelerde karekod kullanma zorunluluğu, karekodda belirli bilgilerin bulunması gerektiğini de içerecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, 17 Şubat 2023 tarihinde bu bilgileri içeren bir kılavuz yayımladı. Bundan sonra, mükellefler belgelerine kılavuzdaki şartları karşılayacak şekilde karekod eklemeyen işletme sahipleri, cezai yaptırımla karşı karşıya kalacak.

E-FATURA'DA KAREKOD ZORUNLU MU?

Yayımlanan kılavuza göre tüm elektronik belgelerde karekod kullanımı zorunlu hale getirildi. Ayrıca e-belge karekod zorunluluğu tek başına yeterli görülmeyecek. Karekodda mutlaka bazı bilgilerin yer alması gerekecek. Bu bilgiler ise elektronik belge türlerine göre değişkenlik gösterecek.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı kılavuzda hangi belge türünde hangi bilgilerin ne şekilde yer alacağı belirlendi. Mükellefler, bu bilgiler doğrultusunda belgelerine karekodları eklemek durumunda.

KAREKOD ZORUNLULUĞU HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ