Tohumluk buğday, arpa ve tritikale alım fiyatları ne kadar oldu? Bakan Kirişçi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Tohumluk buğday, arpa ve tritikale alım fiyatları ne kadar oldu Bakan Kirişçi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 21:38

Tohumluk arpa ve buğday fiyatları netlik kazandı. Bakan Kirişci tohumluk buğday, arpa ve tritikale fiyatlarını duyurdu. TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatlarının yeni halini paylaşan Bakan Kirişci, sertifikalı tohumlukların yüzde 96’sının yurt içinde üretildiği bilgisini vererek, “2021 yılında çiftçilerimize 135 bin ton sertifikalı hububat tohumu temin eden TİGEM, bugün 2022 yılında bu rakamı inşallah 200 bin tona çıkarmış bulunmaktadır." dedi. Peki, arpa ve buğday fiyatları ne kadar oldu? İşte, tohumluk buğday, arpa ve tritikale alım fiyatları hakkında detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yeni tohumluk fiyatlarına yönelik "“Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için kilo başına 10,5 TL, tritikale için kilo başına 9,5 TL ve arpa için kilo başına 9 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

TOHUMLUK ARPA BUĞDAY FİYATI NE KADAR?

TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatlarının yeni halini paylaşan Bakan Kirişci, şu ifadelere yer verdi:

“Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için kilo başına 10,5 TL, tritikale için kilo başına 9,5 TL ve arpa için kilo başına 9 TL olarak belirlenmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Bizler yürüttüğümüz tarım politikalarıyla, her türlü yatırım ve desteklerimizle Türkiye yüzyılının projeksiyonlarını yapıyoruz. Bu anlamda tarım sektörünü ileriye taşıyacak bütün çalışmalar bizler için bir kazanç vesilesi kabul edilmeli. Yeter ki üreticimizin, girişimcimizin, ülkemizin lehine kazanımlar sağlanmış olsun. Yeter ki gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye’yi miras bırakalım.”

Haberin Devamı

Bakan Kirişci, çiftçilere her türlü desteği vermek için yoğun çaba içerisinde olduklarının altını çizerek, "Üreten herkesin yanındayız arkasındayız. Alın ve akıl terini akıtan siz üretici emekçi çiftçi kardeşlerimize her türlü araç-gereç, gübre ve tohum desteği vermek için yoğun çaba içerisindeyiz. Alın terinizin, fedakarlığınızın karşılığını alabilmeniz bizim her zaman önceliğimizdir. Bakanlığımızın her bir teşkilat mensubu sizlerin hizmetindedir” dedi.

Bakan Kirişci, programın düzenlendiği alanda kurumların açtığı stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. TİGEM Geleneksel Hasat Bayramı'nın sonuncusu 2019 yılında yine Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde yapılmıştı.