Tercih adı ve tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?

Güncelleme Tarihi:

Tercih adı ve tercih kodu nedir Tercih kodu nasıl bulunur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 14:54

YKS tercih adı ve tercih kodu, bugün başlayan tercihler dolayısıyla merak ediliyor. Bu süreçte merak edilen konularından biri de tercih kodu oldu. Adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri belirleyip, bu programları kodları, isimleri, bağlı oldukları üniversite ve fakülteleri tercih sırasına göre yazacak. Peki tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?

Haberin Devamı

2022 YKS tercihleri başladı. Adaylar bu süreçte gitmek istedikleri okul ve bölümleri tercih edecek. Tercih sürecinin başlamasıyla tercih kodu da merak ediliyor. İşte tercih kodu ile ilgili bilgiler...

TERCİH KODU NEDİR?

Tercih kodu, tercih edilecek olan okulun bölümünün kodudur. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların kodları, bu programların adları yer almaktadır. 

TERCİH KODU NASIL BULUNUR?

YKS tercih kılavuzunda üniversite bölümleri, taban puanları kısmında bölümlerin kodları bulunmaktadır. Yayınlanan tablo-3 ve tablo-4'te üniversiteye yerleştirme yapılacak programların kodları ilk sütunda yer almaktadır.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Sadece tercih yapılacak tablolardan olmak koşuluyla girmek istenen yükseköğretim programlarını belirleyip, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adları tercih sırasına göre yazılacak.

Haberle ilgili daha fazlası: