Seçim 2. Tur ne zaman planlandı? YSK, seçim 2. Tura kalırsa yapılacağı tarihi duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Seçim 2. Tur ne zaman planlandı YSK, seçim 2. Tura kalırsa yapılacağı tarihi duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 08:47

Seçimin 2. Turu için tarih detayı belli oldu. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeterli çoğunluk sağlanamadığında nasıl bir yol izleyeceği seçmenler tarafından merak ediliyordu. Peki, Seçim 2. tura kalırsa ne zaman yapılacak? İşte, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı tarihler…

Haberin Devamı

Seçim 2. Tura kalırsa ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. YSK tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan ilk oylamada çoğunluk sağlanamadığı takdirde seçim ikinci tura kalacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, daha önce yaptığı açıklamada seçim takvimini ilan etmişti. Peki Seçim 2. tura kalırsa ne zaman yapılacak? İşte, YSK takvimine göre ikinci seçim tarihi

SEÇİM 2. TURA KALIRSA NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı seçim kararına göre Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararı alındı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda çoğunluk sağlanamadığı takdirde seçimler ikinci tura gidecek.

İkinci tura en çok oya sahip olan iki isim kalacak. İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır.

Haberin Devamı

2.TUR OYLAMA 28 MAYIS'TA YAPILACAK

YSK Başkanı Yener yaptığı açıklamada “Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.