Oy kullanmamanın cezası var mı? 2023 oy kullanmama cezası hakkında YSK bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Oy kullanmamanın cezası var mı 2023 oy kullanmama cezası hakkında YSK bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 11:17

Oy kullanmama cezası, seçimlere 1 haftadan az süre kala gündeme geldi. Türkiye, 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandığa gidecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın çeşitli sebeplerle kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir. Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. İşte 2023 oy kullanmama cezası ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri için sayılı günler kaldı. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde milyonlarca vatandaş seçme hakkını kullanarak oyunu kullanacak. Oy kullanmak istemeyen kişiler de 2023 oy kullanmama cezası var mı, yok mu merak ediyor. Oy kullanmama cezasını Yüksek Seçim Kurulu belirler. Peki, Oy kullanmak zorunlu mu, cezası ne kadar?

OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

Bir vatandaşın, seçme hakkını kullanması zorunludur, YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası YSK tarafından belirlenir.

OY KULLANMAMA CEZASI 2023 

2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası: