Mezitli Belediyesi hangi partide? Mersin Mezitli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Mezitli yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Mezitli Belediyesi hangi partide Mersin Mezitli Belediye Başkanı kimdir 2019 Mezitli yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 15:47

Mezitli Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Mezitli yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Mersin Mezitli Belediyesi hangi partide? Mezitli Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Mersin Mezitli Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Mezitli Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Mezitli yerel seçim sonuçları 2019

MEZİTLİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Mezitli için 112.516 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Neşet Tarhan %56.64 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Mezitli Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN KİMDİR?

Neşet Tarhan, 01.09.1950 tarihinde Adana Ceyhan’ın Mustafabeyli köyünde doğdu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümünden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde “Türkiye’de Tarımsal Kooperatifçilik” konusunda işletme alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Haberin Devamı

1971-1980 yılları arasında Köy İşleri ve Ticaret Bakanlıklarında Bölge Müdür Yardımcılığı, Bakan Danışmanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

1980-2004 yılları arasında Mersin Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Neşet Tarhan, Dünya Bankası Çukurova Kentsel Gelişme Projesi’nde Proje Yöneticiliği yapmış ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Ayrıca, Mersin İdman Yurdu As Başkanlığı, Belediye Spor Yöneticiliği ve Hal Spor’un kuruculuğunu üstlenmiştir.

Tarhan, emekliliğinden sonraki dönemde; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Değerleme Uzmanlığı yapmıştır.

Neşet Tarhan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak %43,8 oy oranı ile Mezitli Belediye Başkanı seçilmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mezitli Belediyesi’nin tarihinin en yüksek oyu olan %57 oran ile yeniden Belediye Başkanı seçilmiştir. Neşet Tarhan, sürdürülebilir ve katılımcı yerel yönetim anlayışı ile iki dönemdir “Mutlu Mezitli” için çalışmaktadır.

Tarhan, Mezitli Belediye Başkanı olarak; HABİTAT III-Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Zirvesi’ne katılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı, EUROCITIES Çevre Komitesi, Milan Gıda Paktı Komitesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye olup halen uluslararası ve ulusal pek çok platformda Mezitli’yi temsil etmektedir. Birçok üniversite bünyesinde ve yurt içi ile yurt dışında düzenlenen uluslararası konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır. Çok sayıda ülkede belediyecilik üzerine incelemelerde bulunmuş, yerel ve ulusal medyada çeşitli gazete ve dergilerde belediyecilik üzerine çok sayıda yazısı yayınlanmıştır.

Haberin Devamı

Tarihi Kentler Birliği tarafından farklı zamanlarda 2 ayrı ödüle layık görülmüştür. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEM), birçok STK ve özel kuruluştan da çok sayıda ödül almıştır.

2018 yılında Çin’de düzenlenen “Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülleri” yarışmasında; “Kadın Üretici Pazarları” projesi ile 66 ülke, 193 şehir, 273 yerel yönetim arasından Çin Wuhan, İtalya Milano, Meksika Guadalajara ve ABD New York Belediyeleri gibi dünya devleri ile şampiyonluk ödülü alan tek Türk Belediye ve Belediye Başkanı olmuştur.

Tarhan, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını ilke edinen belediyecilik yaklaşımı ile yürüttüğü çalışmalarla, Ekim 2019’da Milan Gıda Paktı Ödüllerine başvurmuş, “Milan Gıda Paktı Çevresel Zorlu Koşullar Ödülünü Washington Belediyesi ile birlikte almıştır.

Haberin Devamı

Neşet Tarhan, Sembol Tarhan ile evli olup Erinç ve İstenç adlarında 2 çocuk babasıdır. Eşi Sembol Tarhan Mersin Üniversitesi’nden emekli olup, üreten kadınların toplumda daha güçlü olmalarını ilke edinerek, kadın odaklı STK’larda yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Kızı Erinç, Mülkiye mezunudur ve Ankara Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde müdür olarak görev yapmaktadır. Oğlu İstenç ise, ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olup, Koç Üniversitesinde doktorasını tamamladıktan sonra İngiltere Lancaster Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapmaktadır.