3 dersten sınıfta kalınır mı? Lisede kaç dersten sınıfta kalınır, toplam 6 dersten kalır mıyım? Sınıftan geçme şartları!

Güncelleme Tarihi:

3 dersten sınıfta kalınır mı Lisede kaç dersten sınıfta kalınır, toplam 6 dersten kalır mıyım Sınıftan geçme şartları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 17:48

2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesine çok az bir süre kaldı. Binlerce öğrenci de sınıf geçme şartları ile ilgili araştırmalara başladı. Birkaç tane zayıf dersi olan kişiler “Lisede kaç dersten sınıfta kalınır?” sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, Lisede kaç zayıfla sınıf geçilir?

Haberin Devamı

Okulların kapanmasına ve yaz tatilinin başlamasına çok az bir süre kaldı. Mayıs ayının bitişi ve haziran ayının başlamasının ardından öğrenciler okullardaki son haftalarını geçiriyor. 3 dersten sınıfta kalınır mı? sorusu da karne gününün yaklaşmasıyla birlikte merak edilen konulardan birisi oldu. İşte sınıftan geçme şartları!

LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR?

Liselerde yıl sonu ortalaması 50’nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.

6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI?

Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.

SINIF GEÇME ŞARTLARI

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

-İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

Haberin Devamı

-İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.