KYK burs ve kredi ücretleri 2023 ne kadar? Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) güncel burs ücreti bilgisi

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi ücretleri 2023 ne kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) güncel burs ücreti bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 13:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl e-Devlet üzerinden üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler için burs başvuruları alınıyor. Başvuruların alınmasının ardından değerlendirme süreci başlarken şartları sağlayan adaylara karşılıksız burs desteği sağlanıyor. Bursun yanı sıra burs alamayan öğrenciler için ise geri ödemeli öğrenim kredisi veriliyor. Bir öğrenci aynı anda hem burs hem de kredi alamıyor. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla güncel burs ücretleri tekrar gündeme geldi. Peki 2023 KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? İşte, güncel burs ücreti bilgileri...

Haberin Devamı

KYK burs ve öğrenim kredisi almaya hazırlanan adaylar güncel burs ücretlerini merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümünde eğitim alan öğrencilerin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de burs desteği veriyor. Burs ödemeleri üniversitelerin tatil dönemlerinde de öğrenci hesaplarına yatmaya devam ediyor. Şehit çocukları, gazi çocukları, milli sporcular, anne veya babası vefat etmiş öğrenciler öncelikli burs verilecek öğrenciler arasında yer alıyor. YKS tercih sonuçları, geçtiğimiz hafta sonu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Özellikle yaşadıkları şehirden eğitim almak için taşınacaklar ise burs ücretlerine göre hareket edecek. Son olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında burs ücretleri yeniden belirlenmişti. Peki 2023 KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? İşte, güncel burs ve kredilerine ilişkin detaylar...

Haberin Devamı

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti.

Üniversitelerin kapalı olduğu tatil dönemlerinde de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi yapılmaktadır. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.

KYK burs ücretleri her yıl yeniden belirleniyor. 2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ  BAŞVURUSU BİRLİKTE Mİ YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

YURT DIŞINDA OKUYANLAR BURS ALABİLİR Mİ?

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir.

İKİNCİ ÖĞRETİM BURS ALABİLİR Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanlığına burs/kredi başvurusunda bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir.

BURS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

BURS VERİLİRKEN ÖNCELİKLİ OLANLAR KİMLERDİR?

 Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

 Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

 Amatör milli sporcu olan öğrenciler