Kurumlar vergisi uzatıldı mı, son gün ne zaman? 2023 kurumlar vergisi beyanname tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kurumlar vergisi uzatıldı mı, son gün ne zaman 2023 kurumlar vergisi beyanname tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 14:52

Kurumlar vergisi beyannamesi için sona doğru yaklaşılıyor. KDV beyanname veriliş süresi ve Ba-Bs bildirim süresinin uzatılması hakkında Gelirler İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) önemli bir açıklama geldi. Normal şartlar altında 2 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken her iki beyan ile ilgili sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan GİB, süre uzatımı yapıldığını kamuoyu ile paylaştı. Peki, KDV beyanname ve Ba-Bs ne zamana kadar uzatıldı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

KDV beyanname veriliş süresinin normal şartlar altında 2 Mayıs 2023 günü sonuna kadar gerçekleşmesi gerekiyordu. GİB tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı.

Ba-Bs bildirim formu için de süreç 2 Mayıs'ta sona erecekken 5 Mayıs 2023 tarihine ertelendi. 

KDV BEYANNAMESİ NEDİR?

KDV beyannamesi, Türkiye'de faaliyet gösteren mükelleflerin yasal bir zorunluluk olarak belirli dönemlerde vergi idaresine sundukları bir beyanname türüdür. KDV beyannamesi, mükelleflerin KDV yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ve vergi kanunlarına uygun olarak işlem yaptıklarını beyan ettiği resmi bir belgedir.