Halka arz minimum talep adedi nedir? Halka arz minimum talep ne yazılır?

Güncelleme Tarihi:

Halka arz minimum talep adedi nedir Halka arz minimum talep ne yazılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 10:50

Halka arz minimum talep adedi, halka arza katılmak isteyen pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Halka arz aşamasında minimum ve maksimum talep olmak üzere iki farklı noktayı doldurup Borsa İstanbul'a göndermek gerekiyor. Peki, Halka arz minimum talep adedi nedir? Halka arz minimum talep ne yazılır? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Halka arz minimum talep adedi, bir şirketin hisse senetlerini halka açtığı bir halka arz sürecinde, yatırımcıların en az kaç adet hisse senedi satın alması gerektiğini ifade eder. Bu minimum talep adedi, halka arz talep eden yatırımcı için kritik bir önem arz eder.

HALKA ARZ MİNİMUM TALEP ADEDİ NEDİR?

Yatırımcı, halka arz olan şirket için maksimum talep alanına istediği hisse adedini yazar. Minimum talep alanı ise yatırımcıya "Kişi başı 1 adet bile düşse hesabına ekleyeyim mi" sorusunu sorar. 

Yatırımcı, kişi başı 1 adet düşse bile almak istiyorum diyorsa bu alana 1 yazmalıdır. Eğer, 1 adet benim için yeterli değil en az 10 adet gelecek ise kabul ediyorum deniliyor ise bu alana 10 yazmak gerekmektedir.