'X Æ A-12' ismi sosyal medyada gündem oldu! Elon Musk’ın oğlunun adı 'X Æ A-12' nasıl okunur, anlamı ne?

Güncelleme Tarihi:

X Æ A-12 ismi sosyal medyada gündem oldu Elon Musk’ın oğlunun adı X Æ A-12 nasıl okunur, anlamı ne
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 17:38

Elon Musk’ın oğlunun adı 'X Æ A-12' sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sebebiyle ABD’ye gitti. Erdoğan ziyaret sırasında SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüştü. İkili arasındaki diyalog ve Elon Musk’ın oğlu da görüşmenin dikkat çekici kısımlarından birisi oldu. Peki, Elon Musk’ın oğlunun adı 'X Æ A-12' nasıl okunur, anlamı ne?

Haberin Devamı

'X Æ A-12' isminin anlamı ve okunuşu sosyal medyada tartışılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında dünyanın en zengin iş insanlarından birisi olan Elon Musk’la görüştü. İkilinin görüşmesi sırasında Elon Musk’ın oğlu 'X Æ A-12' büyük dikkat çekti. Farklı bir isim olması sebebiyle de bu ismin telaffuzu merak edilmeye başlandı.

ELON MUSK’IN OĞLUNUN ADI 'X Æ A-12' NASIL OKUNUR, ANLAMI NE?

ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti. İkili arasındaki görüşme, New York'taki Türkevi'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye Elon Musk’ın yanında katılan oğlu ’AE A-XII’e top hediye etti.

Haberin Devamı

X Æ A-12'nin annesi Grimes, ismin nasıl telaffuz edildiği konusunda şu şekilde cevap vermişti: "Sadece X harfi gibi okunuyor, sonrasında da A (ey) ve I (ay) harfleri."

Öte yandan Elon Musk'ın daha farklı bir fikri varmış gibi görünüyor. Musk, Joe Rogan'ın podcast'inde şu ifadeleri kullandı: "Önce X'i telaffuz ediyorsunuz, Æ "Ash (eş) şeklinde söyleniyor. A-12 de Archangel 12 anlamına geliyor."

"X" harfi, Latin alfabesinde "bilinmeyen" veya "değişken" anlamına gelir ve bir tür gizem veya sıra dışılık ifade edebilir.

"Æ" harfi, İskandinav dillerinde ve eski İngilizce'de kullanılan bir karakterdir ve "ash" olarak telaffuz edilir. Grimes, bu harfi sevdiğini ve onun için birçok anlam taşıdığını belirtmiştir.

"A-12" ise Elon Musk ve Grimes'in uçağına atıfta bulunur. SpaceX CEO'su Musk'ın açıklamasına göre "A" uçağın ismini temsil ederken, "12" ise Archangel 12 olarak adlandırılan bir casus uçağına göndermedir.

Sonuç olarak, X Æ A-12 oldukça sıra dışı ve karmaşık bir isimdir. Ancak ebeveynlerinin bu ismi seçme nedenleri ve ona yükledikleri anlamlar, çiftin tercihini açıklamaktadır. Bu ismi telaffuz etmek ve kullanmak bazı zorluklar yaratsa da, her aile farklı isim tercihlerine sahip olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: