ÇORUM SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE OLACAK | ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Çorum AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları... Çorum kaç milletvekili çıkarıyor?

Güncelleme Tarihi:

ÇORUM SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYETTE OLACAK | ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Çorum AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları... Çorum kaç milletvekili çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 00:50

Çorum milletvekili adayları 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kapsamında bölgede yaşayan vatandaşların gündeminde yer alıyor. 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimi gerçekleşecek. Seçmenler beş yıl süre ile görev yapacak olan 13. Cumhurbaşkanını ve 28. Dönem parlamentosunu seçmek için sandığa gidecek. Bu kapsamda AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Çorum milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da merak ediliyor. 2023 Çorum seçim sonuçları için anbean sandık bilgileri, Hurriyet.com.tr adresinden canlı olarak takip edilebilecek. İşte, Çorum son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

Çorum Seçim Sonuçları, 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Çorum milletvekili seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü sandık sandık Hurriyet.com.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. İşte, 2023 Çorum milletvekili adayları ve son seçimde çıkan oy oranları ile ilgili önemli detaylar...

2023 SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İşte, tüm bu sürecin sonunda geçici sonuçlar da ortaya çıkacak. YSK cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları seçim yasaklarının kalkmasının ardından ilan edilecek.

ÇORUM SEÇİM SONUÇLARI 2023

Çorum seçim sonuçları 2023, Hurriyet.com.tr Seçim 2023 sonuç sayfaları üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Çorum seçim sonuçları, sandık sandık anlık bilgilerle Hürriyet 2023 Seçim sayfasında olacak.

2023 SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇORUM 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Çorum toplam seçmen sayısı: 391.400

Kullanılan oy: 356.078

Geçerli oy:358.970

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI ZORUNLU MU?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenip oyunu kullanabilecek.

OY VERME İŞLEMİNDE HANGİ KİMLİK BELGELERİ ZORUNLU?

Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ OLACAK?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.

2023 ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İşte, parti ve bağımsız Çorum 2023 milletvekili adayları isim listesi;

AK PARTİ 2023 ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

Haberin Devamı

1 YUSUF AHLATCI
2 OĞUZHAN KAYA
3 ZEKİ GÜL
4 RAMAZAN KELEPİRCİOĞLU

ÇORUM 2023 CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 MEHMET TAHTASIZ
2 BEKİR ÖZSAÇMACI
3 BURÇİN SOLMAZ POLAT YÜKSEK
4 SEYİT AHMET GÜHER

ÇORUM 2023 MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 VAHİT KAYRICI
2 AHMET KURTBAŞ
3 İSMAİL LEK
4 METE ÇAKI

SON SEÇİMDE (2018) ÇORUM KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Çorum 'un 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Çorum ilinden 4 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) ÇORUM'DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKTI?

Haberin Devamı

AHMET SAMİ CEYLAN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
OĞUZHAN KAYA - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
EROL KAVUNCU - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
TUFAN KÖSE - CUMHURİYET HALK PARTİSİ