Çorum Merkez Belediyesi hangi partide? Çorum Merkez Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çorum Merkez yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Çorum Merkez Belediyesi hangi partide Çorum Merkez Belediye Başkanı kimdir 2019 Çorum Merkez  yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 21:46

Çorum Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Çorum yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Çorum Merkez Belediyesi hangi partide? Çorum Merkez Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Çorum Merkez Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Çorum Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Çorum yerel seçim sonuçları 2019

ÇORUM MERKEZ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Çorum için 152.048 oy kullanıldı. AK Parti Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın %43.28 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Çorum Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

ÇORUM MERKEZ BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

1973’te Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle yerel yönetimler alanında yüksek lisansını tamamladı.

Haberin Devamı

Dil eğitimi için İngiltere’de bulundu. Hitit Üniversitesinde “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi” tezi ile din sosyolojisi alanında doktora derecesi aldı. On yedi yıl Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) yaptı.

Hitit Üniversitesinde dört yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler aldı. Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.