Ara tatil ne zaman ve kaç gün 2023? 2. Ara tatil tarihi Bakan Özer tarafından açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Ara tatil ne zaman ve kaç gün 2023 2. Ara tatil tarihi Bakan Özer tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 09:53

Ara tatil kaç gün ve ne zaman başlayacak sorusu öğrenci ve velilerin gündeminden düşmüyor. Öğrencilerin nefes alacağı, eğitime bir süre ara verilecek olan 2. dönem ara tatil tarihi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de gündemindeydi. Pek çok şehirde yaşanan afet nedeniyle ara tatil tarihi hakkında yeniden bir değerlendirme yapan Bakan Özer, öğrencilere ve velilere önemli bilgiler verdi. Peki, ara tatil ne zaman başlayacak? İşte, 2023 2. dönem ara tatil tarihi hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası ara tatil takviminde değişikliğe gitmedi. Dönem başında açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi uygulanacak.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ara tatil 17-20 Nisan tarihlerinde yapılacak. Diyanet takvimine göre ise Ramazan ayı 20 Nisan cuma günü sona erecek. Hemen ardından ise 21 Nisan’da üç günlük bayram tatili başlayacak.

BAYRAM TATİLİNİ DE İÇERİSİNDE BARINDIRACAK

Ara tatil sebebiyle okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 14 Nisan cuma günü sona erecek. MEB takvimine göre ara tatil 17 Nisan’da sona erecek. Ancak Ramazan Bayramı tatili sebebiyle okullar 24 Nisan Pazartesi günü açılacak.

ÖĞRENCİLER TOPLAM 9 GÜN TATİL YAPACAK

Takvim dikkate alındığında öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.