ALES/2 kaç dakika sürecek? ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? İşte sınav süresi ve saati

Güncelleme Tarihi:

ALES/2 kaç dakika sürecek ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor İşte sınav süresi ve saati
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 09:04

ALES/2 oturumu için geri sayım başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ilk olarak 17 Nisan 2022 tarihinde uygulandı. İkinci oturum ise ağustos ayında yapılacak. Sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından yayımlandı. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2022 ALES/2 kaç dakika sürecek?

Haberin Devamı

ALES’in ne zaman, saat kaçta başlayacağı ve kaç dakika süreceği belli oldu. ALES 2022 yılında 21 Ağustos’ta yapılacak. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvurularını tamamlayan adaylar bu hafta sonu sınava girecekler. Sınavın sonuçları 5 yıl boyunca geçerli olacak.

ALES NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

ALES 21 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak.

Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa (sadece ALES/1 Sınavı) ve Kırgızistan-Bişkek’te (sadece ALES/1 Sınavı) yapılacaktır. Bişkek’te sınav Türkiye saati ile 10.15’te başlayacaktır.

Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.

ALES/2 kaç dakika sürecek ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor İşte sınav süresi ve saati

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ALES GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası: