2023 İMAR AFFI SON DURUM | İmar barışı-affı gelecek mi, ne zaman çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

2023 İMAR AFFI SON DURUM | İmar barışı-affı gelecek mi, ne zaman çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 17:57

Yeni yıl ile birlikte Meclis birçok konuda yeni kararlar almaya devam ediyor. Gecekondu, kaçak ve mevzuatın dışında olan yapıların sahipleri ise imar affıyla ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak İmar affı teklifi BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunuldu. Peki imar affı gelecek mi, ne zaman çıkacak? İşte, İmar affıyla ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

İmar affıyla ilgili son gelişmeler, gündemdeki önemini koruyor. Özellikle çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi için imar barışı afet bölgesi için en önemli çözüm yöntemlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl konuyla ilgili teklif TBMM Komisyonuna iletilmişti. Gözler ise yeni bir karar alınıp alınmadığına çevrildi.Türkiye’de  ilk kez imar affı 1984 yılında çıkartıldı. İmar affı ile birlikte kaçak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi amaçlandı. Peki bu yıl İmar affı gelecek mi? İmar barışı 2023 çıkacak mı? İşte, konuyla ilgili son durum…

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı ya da imar barışı adı verilir.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunuldu. Teklif gerekçesinde şu ifadelerde verildi:

Haberin Devamı

"Yüzbinlerce vatandaşımız ve binlerce aile iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde; idari para cezaları, yıkım kararları ve haklarında açılan ceza davaları sebebiyle telafisi güç mağduriyetler yaşamaktadırlar. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” denildi.

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında detaylar eklenecektir.