1 Mayıs'ta havale ve EFT işlemi yapılır mı? 1 Mayıs Pazartesi günü EFT yapılabilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısta havale ve EFT işlemi yapılır mı 1 Mayıs Pazartesi günü EFT yapılabilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 09:09

Pazartesi günü resmi tatil olduğundan mobil bankacılık işlemleri yapmak isteyenler araştırmalarını sürdürüyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olduğu ve çoğu kurumun ve kuruluşun kapalı olduğu için bu tarihte bazı işlemlerin yapılması gerekebiliyor. 1 Mayıs EFT ile para gönderilir mi? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Peki, 1 Mayıs’ta havale ve EFT işlemleri yapılır mı?

Haberin Devamı

1 Mayıs Pazartesi günü İşçi ve Emekçi Bayramı ve aynı zamanda resmi tatil olarak kabul görüyor. Bankaların ve birçok kuruluşun kapalı olması sebebiyle vatandaşların EFT ya da havale işlemlerini gerçekleştirmesi gerekebiliyor. Peki, resmi tatil nedeniyle 1 Mayıs’ta EFT ve havale yapılabiliyor mu? İşte detaylar…

1 MAYIS’TA HAVALE VE EFT İŞLEMLERİ YAPILABİLİYOR MU?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olarak bilinen 1 Mayıs’ta bankalar kapalı olacak. EFT ve FAST ödeme işlemleri ise 1 Mayıs’ta belirli bir miktara kadar işleme alınacak. Havale işlemlerinde ise hesap işlemleri ve ödemelerin aktarılması, 2 Mayıs Salı günü saat 08.00 itibariyle gerçekleştirilebilecek.

EFT NEDİR?

Elektronik Fon Transferi ya da kısa adı ile EFT Türkiye'de ilk olarak 1 Nisan 1992 tarihinde TCMB bünyesinde sistemin devreye girmesi ile başlatılmış olup, kısaca iki farklı banka arasındaki TL cinsinden ödemelerin gerçekleştirilmesi işi olarak tanımlanabilir.

Haberin Devamı

Türkiye'de EFT sistemi TCMB tarafınca işletilmekte olan bir sistem olup, sistem çerçevesi T.C. Bankalar Kanunu tarafından düzenlenmektedir. Gün içi işlemler 08.30 - 17.30 arasında gerçekleştirilebilmekte olup, sistem ile ilgili sorumluluk TCMB'ye aittir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: