GeriSeyahat Bahçeniz bedava güzelleşsin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bahçeniz bedava güzelleşsin!

Bahçeniz bedava güzelleşsin!

Bahçenizin ya da balkonunuzun birkaç fotoğrafını ve ilgili şifreyi gönderin, bahçenizi bedava güzelleştirin!

BAHÇENİZİN ÖNCESİ-SONRASI İÇİN TIKLAYIN...FOTO-GALERİ

Bunaltıcı sıcaktan kaçmak için bu ay İstanbul Çekmeköy'de Aslı Canbal'ın bahçesinde aldık soluğu. Elimiz boş gitmek olmazdı. Bir sürprize ortak olacaktık ne de olsa…

Yaz deyince, uçsuz bucaksız deniz, bembeyaz kumsallar ve tabii ki yazlık mekanlar gelir akla. Zaten tüm kış boyunca şehrin karmaşasından uzaklaşmak için bu günleri beklemez miyiz? Yazın sonu yaklaşıyor. Ağustos geldi çattı. Sıcak yaz günlerinin yerini romantik sonbahara bırakmasına çok az kaldı. Artık mevsimin tadını çıkarmak için günlerimiz sayılı.

Sürpriz!

Bu ay hangi okurumuzun güzel bahçesini daha da güzelleştireceğimizi düşünürken oldukça zorlandık. Ama, annesine doğumgünü sürprizi yapmak isteyen Aslı Canbal'ın ayın ilk günlerinde yolladığı mektubu görünce "İşte bu?" dedik. Çekim sırasında tatilde olan Nurten Hanım'ın doğumgününü kaçırsak da, sürpriz her zaman güzeldir. İstanbul'a döndüğünde onu bekleyenleri görünce eminiz çok şaşıracak.

Kolları sıvamanın zamanıdır

Hayalimizdeki mekanı yaratmak için heyecanla eşyalarımızı seçmeye gidiyoruz. Hemen mobilyaları alıyoruz. Sıra işin en zevkli ve renkli kısmına geliyor. Mavi ve yeşilin olmadığı bir yaz düşünmek mümkün mü? Bahçeye ve seçtiğimiz mobilyalara çok yakışacağına emin olduğumuz yastıklar yaz kokuyor. Çiçeklerle buluşma zamanı geldi. Renk renk sardunyalar, baston gülleri, fesleğenler, lavantalar bizi bekliyor. Onlarla birlikte Aslı Hanım'la tanışmak için İstanbul Çekmeköy'e doğru yola koyuluyoruz.

Baldan tatlı sohbet

Sıcak günü daha da ısıtan bir gülümsemeyle karşılıyor Aslı Hanım bizi. Birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlamış. Buz gibi içecekleri de görünce bir anda işi unutup koyu bir sohbete dalıyoruz. Bu sıcakta soğuk bir şeyler içmeye kim hayır diyebilir ki? Burası, şehrin yeşille bulaşabildiği nadir yerlerden biri. Aslı Hanım genç bir iç mimar. Bu da konuşulacak ortak konuları çoğaltıyor tabii. Zaman su gibi akıyor. Ama bir an önce işe koyulsak fena olmayacak.

Nereden başlasak?

İşe, boylu bitkileri yerleştirerek başlıyoruz. Mazılarımızı kenarlara koymalıyız. Onları balkonun iki yanına yerleştirerek simetriyi yakalıyoruz. Baston güllerimizi diğer güllerin yanına dikiyoruz. Daha coşkulu görünüyorlar. Sardunyalarımızı renklerine göre ayırıyoruz ve dairesel formla boylu bitkilerin önüne yerleştiriyoruz. Hepsi bir arada oldukça mutlu görünüyorlar. Önlerine sınırlarını belirlemek için beyaz çakıllarımızı yerleştiriyoruz. Böylece renkli bitkilerimizin vurgusunu artırmış oluyoruz. Sıra geldi eşyalarımızı yerleştirmeye. Aslı Hanım'ın da gönlünden bank geçiyormuş. Aldığımız ahşap bank buraya çok yakışıyor.

Mavi yastığımız ve birbirinden güzel çiçekli yastıklar mobilyamıza hayat veriyor. Yanına yerleştirdiğimiz hasır tepsimiz ve içleri mis kokulu lavanta dolu saksılarla bahçe artık kimliğini kazanıyor. Bahçe var, çim alan var, renkli çiçekler var. Ama bir şey eksik. Büyük bir yastık; çimlerin üzerinde yatıp kitap okumak, yazın keyfini çıkarmak için olmazsa olmaz. Gözalıcı yeşiliyle hem renk hem keyif katıyor bahçeye. Artık her şey tamam.

DEVAMI EvBahçe Dergisi'nde....

ALO BAHÇEMİ GÜZELLEŞTİR!

Bahçenizin ya da balkonunuzun birkaç fotoğrafını ve EvBahçe Dergisi'nin üçüncü sayfasındaki şifreyi gönderin, bahçenizi bedava güzelleştirin!

e-mail: evbahce@doganburda.com
Telefon: 0 212 410 32 09

False