Zaimoğlu'na 2010 Kiel Kültür Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Zaimoğluna 2010 Kiel Kültür Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 16:16

KIEL'DE yaşayan ünlü yazar Feridun Zaimoğlu'nun şimdiye kadar aldığı sayısızca ödüle bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

1995'de yayınlanan ilk kitabı Kanak Sprak ile Alman edebiyat dünyasına bambaşka bir tarz kazandıran yıllardır sanatseverlerin hep gündeminde olan 46 yaşındaki Bolulu yazar 10 bin Euro'luk Kiel Kültür Ödülü'ne layık görüldü. 35 yıldan beri Kiel'de yaşayan Zaimoğlu'na ödülü Kiel Valisi Cathy Kietzer verdi. Kiel Belediye Sarayı'nda Zaimoğlu onuruna verilen resepsiyona Kietzer'in yanı sıra Belediye Başkanı Torsten Albig, Eyalet Eğitim Bakanı dr. Ekkehard Klug, Kiel Christian-Albrecht Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gerhard Fouquet gibi eyaletin ve kentin önde gelen isimleri katıldılar. Almanya'nın Ruhr havzasında bir işçi ailesinin yaşamını konu olan yeni romanı üzerine çalıştığını söyleyen Zaimoğlu, yazar kariyerinin başladığı ve ikinci memleketi gözüyle baktığı Kiel'de böyle bir ödüyle layık görülmenin kendisini gururlandırdığını söyledi. Zaimoğlu, “Çok ödül aldım ama bu ödül benim için çok duygu yüklü ve anlamlı. Kiel sadece benim memleketim değil aynı zamanda çalışmalarımın esin kaynağı” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Kiel, Zaimoğlu ile çağdaş edebiyat dünyasına girdi”
Kitapları bir çok dile çevrilen ve Almanya'daki eleştirmenler tarafından “çağdaş Alman edebiyatının akımının” öncüsü olarak tanımlanan Zaimoğlu, kitaplarının yanı sıra Hamburg'daki prestijli sahne Thalia Tiyatrosu için Shakespeare'in Hamlet'in yeniden yorumladığını ve Kiel Devlet Tiyatrosu için de yeni “Sezer” oyunu üzerine çalıştığını söyledi.


Ödülü Zaimoğlu'na veren vali Cathy Kietzer, “Zaimoğlu, benimde severek ve heyecanla okuduğum kitaplarıyla, Alman edebiyat dünyasına damgasını vurdu. Kiel kendisiyle gurur duyuyor. Zaimoğlu sayesinde Kiel ulusal ve uluslararası edebiyat dünyasında bir yer edindi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!