‘Yılda iki kitap okuyanlar bile...’

Güncelleme Tarihi:

‘Yılda iki kitap okuyanlar bile...’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2023 09:59

Aşağı Saksonya Türk Öğretmenler Birliği (ASTÖB) ve Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu’nun (FöTEV-Nds e.V.), Hannover Can Arkadaş Derneği’nde ortaklaşa düzenledikleri iki dilli okuma şenliğine katılım yoğun oldu.

Haberin Devamı

OKUMA alışkanlığının giderek yok almaya başladığını, dijital ortamın buna daha da destek verdiğini belirten öğretmen Betül Budak “Hepimizin yakından gözlemlediği bir şey var ki, daha küçük yaştaki çocuklarımızın ellerinde akıllı telefonlar var ve bu telefonlardan başını kaldırmıyorlar. Oysa her çocuk, yaşına göre mutlaka kitap okumalı ve bunu alışkanlık haline getirmelidir. Artık senede bir iki kitap okuyanlar bile kitap okuma alışkanlıklarının olduğunu söyleme cesaretinde bulunuyorlar” dedi.

‘Yılda iki kitap okuyanlar bile...’
‘ÇALIŞMALARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ’
ASTÖB Başkanı Orhan Güner ve FöTEV-Nds Başkanı Seyhan Öztürk ise yaptıkları ortak açıklamada şöyle dediler: “Etkinliğimizi öğretmenlerimiz Nurettin Elarslan, Betül Budak, Bayram Arıcan, Adile Bucuga, Ferah Kirma, Yakup İkaz, Sevinç İkaz ve Neslihan Bakır’ın katkıları ile organize ettik. Etkinlikte çocuklar iki dilli öyküler, şiirler okudular. Sonra çeşitli istasyonlarda hazırlanmış etkinlikleri yaptılar. İstasyonlarda okuma-anlama, okuma-boyama, okuma-yapma, kitap ayraçları yapma ve öykü tamamlama vardı. Bütün istasyonları yapan çocuklar hediyeler aldı. Etkinliğimize katılan öğrenci ve velilerimiz etkinliği beğendiklerini ve gelecek yıl daha geniş olarak kutlanması yönünde bizden talepte bulundular. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı genişleteceğiz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!