Yazar Pirinçci’ye hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Yazar Pirinçci’ye hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 11:09

İslam ve göçmen karşıtı yazar Akif Pirinçci, (Felidae) Bonn Bölge Mahkemesi tarafından halkı kışkırtmaktan şartlı tahliye olmaksızın dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

64 yaşındaki yazar, bir blog yazısında göçmenler hakkında düşmanca ifadeler kullanmıştı. Avukat Mustafa Kaplan, henüz kesinleşmemiş olan karara karşı temyiz başvurusunda bulunduklarını açıkladı. Yazar Pirinçci ise sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Pirinçci, 2014 yılında ‘Deutschland von Sinnen: Kadınların, eşcinsellerin ve göçmenlerin çılgın kültü’ adlı kurgu olmayan ilk kitabını yayımladı. İslam karşıtı söylemleriyle ön plana çıkmaya başlayan Pirinçci, daha sonra ise Dresden’de PEGIDA gösterilerine katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında, özellikle Müslüman göçmenlere yönelik ağır ifadeler kullanan Pirinçci, “Ama ne yazık ki, toplama kampları şu anda devre dışı” demişti.

İLK VUKUATI DEĞİL
Geçen on yıl boyunca sağ popülist ve İslamofobik açıklamalarıyla dikkati çeken Pirinçci, daha önce de nefrete teşvik suçundan mahkûm edilmişti. 2019’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti medya üst kurulunun bir çalışanına gönderdiği e-posta nedeniyle ceza alan Akif Pirinçci, blog yazısı engellendiği gerekçesiyle 2017 sonunda medya üst kurulu çalışanına ‘ezik’, ‘küçük adam’ ve ‘vergi paraziti’ gibi hakaretler kullandı. Ayrıca e-postasında “Güzel, b...tan bir yeni yıl” dileyen yazar, bu ifadeleri nedeniyle 2019’da 1000 Euro para cezası aldı.
1959’da İstanbul’da doğan Pirinçci, 1969’da ailesiyle birlikte Almanya’ya göç etti ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Eifel bölgesinde büyüdü. 1989’dan itibaren kedilerin başrolde olduğu polisiye romanlarıyla adını duyurdu.

 

BAKMADAN GEÇME!