Türkiye önemli rol oynayacaktır

Güncelleme Tarihi:

Türkiye önemli rol oynayacaktır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 18:39

Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuşan Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa olarak refah konusunda yaşanacak sıkıntılara, bunun sonuçlarına, özellikle de yüksek enerji fiyatlarının ve enflasyonun sonuçlarına hazırlanmanın şart olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SCHRÖDER, “Sadece burada değil, tahıl ihracatında yaşanan sıkıntılar ve dünyadaki en yoksul sayılabilecek segmentlerde yaşanabilecek sıkıntıları düşünecek olursanız, bunların işlenmemesi çok büyük bir tehlike arz etmekte. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardır bu konuda elinden gelenin en iyisini yapmakta. Bu çabalar da uluslararası arenada takdir edilmekte. Gıda sorunu ile ilgili yapılan bu çalışmanın müzakereleri başlatma noktasında çok iyi bir örnek olacağını düşünüyorum. Savaşı sonlandırma noktasında. Ümit ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu anlamda çok önemli bir rol oynayacaktır” dedi. Gerhard Schröder şöyle devam etti:

FİYATLARA DİKKAT ÇEKTİ
Almanya’da bu yaz gazın spot piyasalardaki fiyatının megavat başına 200 Euro’yu geçtiğini belirten Schröder, “Toptan pazarına baktığınız zaman da krizden önce çok uzun bir süre 20-30 Euro arasındayken çok ciddi artışlar oldu. Almanya ve Avrupa’da birçok firma, bu tarz muazzam fiyat artışları ile karşı karşıya kaldı. Burada birçok farklı sanayiyi sayabiliriz. Gazla çalışan ve gaza muhtaç olan birçok sektörde ve firmada bu sorun yaşandı.
Bunun yanı sıra evlerde de aynı şekilde kilovatsaat başına 5-6 cent olan rakamların artık 20 cent’lerde olduğunu görmekteyiz. Hiçbir firmanın bu tarz bir gaz fiyatı ile rekabet edebilir bir ürün üretmesi mümkün değil. İnsanların evlerinde kendini ısıtabilmesi için bu parayı ödemesi mümkün değil.”

BAKMADAN GEÇME!